Αθλητικά
Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 18:22

Κύπελλο: Ευχές για έναν τελικό-γιορτή του ποδοσφαίρου

Γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο ευχήθηκαν να αποτελέσει ο τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ατρόμητο οι παράγοντες των δυο ομάδων.

Σε κοινή συνέντευξη, που παραχώρησαν με δική τους πρωτοβουλία ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, και ο της ΠΑΕ των δυτικών προαστίων, Γιώργος Σπανός, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, τους προπονητές Ερνέστο Βαλβέρδε και Γιώργο Δώνη, και τους ποδοσφαιριστές Βασίλη Τοροσίδη και Γιάννη Σκόνδρα, στάλθηκε μήνυμα προς όλους όσους βρεθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο το Σάββατο το βράδυ να βοηθήσουν με τη συμπεριφορά του το παιχνίδι να διεξαχθεί υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, χωρίς απρόοπτα και επεισόδια.

Πρώτο μίλησε ο κ. Πιλάβιος, ο οποίος τόνισε, πως όλοι πρέπει να συμβάλλουν από το πόστο τους για την επιτυχία του τελικού.

«Το μυστικό της επιτυχίας είναι κάποιες φορές να ανεβαίνεις τις σκάλες και να μην παίρνεις το ασανσέρ. Πρέπει όλα αυτά να τα αποδείξουμε με πράξεις και όχι με λόγια. Το μήνυμα είναι να δούμε έναν συναρπαστικό τελικό. Να δούμε θέαμα, γκολ και φίλαθλο πνεύμα. Η ελκυστικότητα του να μας δώσει νέες ευκαιρίες και νέους δρόμους. Το ποδόσφαιρο χάνει από την βία. Η τήρηση των κανόνων είναι αυτονόητη. Όλοι θα πρέπει να βοηθήσουν και να συμβάλλουν. Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες. Η νίκη σημαίνει πολλά για τον καθένα όμως θα πρέπει να κερδίσει το ποδόσφαιρο. Εύχομαι το Σάββατο να έχει κερδίσει το ποδόσφαιρο και να έχουν προσφέρει οι δύο πρόεδροι», δήλωσε.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι δυο ομάδες, με τον κ. Σπανό να σημειώνει, πως οι ομάδες δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

«Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι πως το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Όλες οι ομάδες να έχουμε μία συνεργασία άψογη. Μεταξύ των ομάδων δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Θέλουμε να γίνει ένας τελικός γιορτή».

Από την πλευρά του ο κ. Μαρινάκης πρότεινε να ανοιχθεί μια επιπλέον θύρα, που θα γεμίσει με μαθητές σχολείων.

«Θέλουμε να γεμίσει το γήπεδο και να γίνει γιορτή. Πιστεύω ότι κανείς οπαδός του Ολυμπιακού και του Ατρομήτου δεν θα κάνει τίποτα. Φοβάμαι μόνο τους προβοκάτορες. Επειδή έχουμε πληροφορίες πως κάποιοι θα χαλάσουν την γιορτή ελπίζω να εισακουστούμε. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Έχω δει πολλούς τελικούς στην Ευρώπη και θέλω να γίνει και εδώ το ίδιο. Με την ευκαιρία θέλουμε να προτείνουμε στην ΕΠΟ να αγοράσουμε τα εισιτήρια για μία επιπλέον Θύρα για μικρά παιδιά και σχολεία. Θέλουμε παρέες, οικογένειες, σχολεία και να δούμε καλό ποδόσφαιρο».

«Ο σεβασμός θα πρέπει να είναι κυρίαρχος στο ποδόσφαιρό μας», σχολίασε ο κ. Δώνης, ενώ ο ομόλογός του στον Ολυμπιακός, Ερνέστο Βαλβέρδε, δήλωσε: «Από την μεριά μας και από την πλευρά των παικτών αυτό που ελπίζουμε είναι να προσφέρουμε ένα αξιοπρεπές θέαμα και ποδόσφαιρο. Αυτό που έχει σημασία είναι να ευχαριστηθείς το παιχνίδι. Κυρίως θα πρέπει ν α ευχαριστούμε ένα ωραίο ματς».

Τελευταίοι μίλησαν οι δυο ποδοσφαιριστές, με τον Γιάννη Σκόνδρα του Ατρομήτου να εύχεται στο παιχνίδι «να έρθουν γυναίκες, παιδιά και να μην φοβηθούν» και τον Βασίλη Τοροσίδη του Ολυμπιακού να υποστηρίζει, ότι δεν αρκούν από μόνα τους τα ευχολόγια.

«Όπως άρχισε σήμερα ο τελικός να τελειώσει το Σάββατο. Από λόγια εμείς οι παίκτες έχουμε χορτάσει. Μία φορά ας είναι γιορτή ο τελικός. Ας ξεχάσουμε τα μίση και τα πάθη γιατί το ποδόσφαιρο είναι μία γιορτή», δήλωσε.