Ενοχο για προσβολή δικαστηρίου, καθώς αρνήθηκε να ζητήσει την επανάληψη δικαστικής διαδικασίας στην Ελβετία για υπεξαίρεση κρατικών κεφαλαίων, έκρινε τον Πακιστανό πρωθυπουργό το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Δεν του επεβλήθη, ωστόσο, ποινή φυλάκισης, αλλά κρατήθηκε συμβολικά, για μερικά λεπτά, στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Ενοχο για προσβολή δικαστηρίου, καθώς αρνήθηκε να ζητήσει την επανάληψη δικαστικής διαδικασίας στην Ελβετία για υπεξαίρεση κρατικών κεφαλαίων από τον πρόεδρο του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, έκρινε τον Πακιστανό πρωθυπουργό το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, χωρίς ωστόσο να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης.
Συμβολικά επεβλήθη στον Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι, ο οποίος αντιμετώπιζε έξι μήνες φυλάκιση, ποινή κράτησης μερικών λεπτών στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε ακυρώσει το 2009 διάταγμα που χορηγούσε αμνηστία στον αρχηγό του κράτους και σε χιλιάδες ακόμα άτομα ύποπτα για διαφθορά και είχε διατάξει την κυβέρνηση να ζητήσει από τη Γενεύη ν΄ανοίξει και πάλι την έρευνα για την υπόθεση αυτή.
Στις 13 Φεβρουαρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες στον Γκιλάνι για προσβολή δικαστηρίου επειδή αρνήθηκε να ζητήσει την επανάληψη της δικαστικής διαδικασίας στην Ελβετία.
Το 2010, ο εισαγγελέας της Γενεύης έκρινε ότι δεν μπορεί ν΄ασκήσει δίωξη στο Ζαρντάρι όσο είναι πρόεδρος, καθώς λόγω του αξιώματός του χαίρει δικαστικής ασυλίας.
Το 2003, ελβετικό δικαστήριο είχε κρίνει ενόχους τον Ζαρντάρι και τη σύζυγό του Μπεναζί Μπούτο, η οποία δολοφονήθηκε το 2007, για ξέπλυμα κρατικών κεφαλαίων που είχαν υπεξαιρέσει στη δεκεατία του 1990, όταν η Μπούτο ήταν πρωθυπουργός, αλλά το ζευγάρι είχε ασκήσει έφεση.
Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters