Κόσμος
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2002 09:27

Οι ΗΠΑ για τις επιθέσεις Παλαιστινίων κατά Ισραηλινών

«Δεν υπάρχει καμμία απόδειξη εμπλοκής στελεχών της Παλαιστινιακής Αρχής και της Οργάνωσης Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης στις επιθέσεις αυτοκτονίας, εναντίον ισραηλινών στόχων». Αυτό επισημαίνει έκθεση του State Department, αντίγραφο της οποίας έχει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. H έκθεση αφορά στο δεύτερο εξάμηνο του 2001 και στη διαδικασία που ακολουθεί η Παλαιστινιακή Αρχή για την υλοποίηση των συμφωνιών του Οσλο.

Εν τω μεταξύ ο ισραηλινός στρατός ανακατέλαβε τις πρώτες πρωϊνές ώρες τη Τζενίν και τον προσφυγικό καταυλισμό, ενώ εισέβαλε στην Τουλκαρέμ και το Ελμπίρ.

Σήμερα στις Βρυξέλλες αναμένεται να συνεχιστούν οι συνομιλίες των μονίμων αντιπροσώπων των 15, για τους όρους και το νομικό καθεστώς της διαδικασίας προώθησης των 13 Παλαιστινίων από την Κύπρο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Χθες το Νομοθετικό Παλαιστινιακό Κοινοβούλιο ψήφισε πρόταση για τη διενέργεια προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στις αρχές του 2003, ένα 24ωρο μετά το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που πρότεινε ο Γιάσερ Αραφάτ.