Αθλητικά
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 14:10

Κύπελλο: Αισιόδοξοι για τον τελικό Δώνης - Βαλβέρδε

Ερνέστο Βαλβέρδε και Γιώργο Δώνης δεν έκρυψαν αμφότεροι την αισιοδοξία τους για τον τελικό του Κυπέλλου, παρόλο που μόνο ένας εκ των δυο θα δει την ομάδα του να σηκώνει το τρόπαιο.

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού επεσήμανε για ακόμα μια φορά, πως θα θελε να συνδυάσει την αποχώρησή του από τον σύλλογο με την κατάκτηση του νταμπλ, ενώ ο Δώνης στάθηκε στο γεγονός, πως για δεύτερη σερί χρονιά ο Ατρόμητος βρίσκεται στον τελικό.

«Περιμένουμε έναν ωραίο τελικό με καλό ποδόσφαιρο. Είμαστε προετοιμασμένοι για το νταμπλ. Το θέλουμε πολύ. Θα είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να τελειώσουμε την χρονιά», σχολίασε ο Βαλβέρδε στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δυο προπονητών για το παιχνίδι.

Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε, ότι η ομάδα του δεν πρόκειται να προσεγγίσει το παιχνίδι σαν να είναι το φαβορί.

«Ξέρουμε πως ο κόσμος μας, μας έχει αποδώσει τον τίτλο του φαβορί. Ίσως να είναι έτσι αλλά εμείς δεν θέλουμε να το πιστεύουμε αυτό. Θέλουμε να νιώθουμε ότι μπορεί να κερδίσουμε αλλά και μπορεί και να χάσουμε. Είναι ένας τελικός. Όλα μπορούν να συμβούν. Είναι ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίζεις ένα ματς».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε δίνοντας συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του για τις προσπάθειες που κατέβαλαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους. Πρώτα στους παίκτες μου που αυτή τη σεζόν με κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενο, αλλά και όλους όσους βρίσκονται γύρω από την ομάδα. Θεωρώ ότι δουλέψαμε τέλεια και έτσι είμαστε μέσα σ’ όλους τους θεσμούς».

Ακόμα, πρόσθεσε: «Πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο. Είμαι σίγουρος όταν αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι καλύτερα και θα το ευχαριστηθούμε και θα πάμε στο βάθρο είτε νικητές είτε ηττημένοι. Ένα από τα πράγματα που σκέφτομαι, είναι πως πολλές φορές η υπερβολική αισιοδοξία σε οδηγεί σε λάθη. Οι ποδοσφαιριστές μου δε έχουν ακούσει πως πάμε και δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Θέλουμε να δείξει ότι ο Ατρόμητος είναι ανταγωνιστικός και δεν γίνεται ποδόσφαιρο χωρίς άγχος. Πρέπει να υπάρχει πίεση».

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν και οι Βασίλης Τοροσίδης και Σωκράτης Φυτανίδης ως εκπρόσωποι των συμπαικτών τους.

«Εάν ο Ολυμπιακός είναι αυτός που πρέπει, εάν είναι αυτός που ήταν όλη την χρονιά και ειδικά όπως ήταν στο Champions League και στα ντέρμπι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Εάν είμαστε όπως σε άλλα ματς που δεν πήγαμε καλά μπορεί να χάσουμε γιατί ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα», σχολίασε ο αμυντικός του «ερυθρολεύκων».

Στον αντίποδα ο Φυτανίδης ευχήθηκε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να ευχαριστηθούν τον τελικό και στο τέλος να πανηγυρίσουν τον τίλο.

«Έχουμε αποκλείσει δύσκολους αντιπάλους και κάνει ακόμα μεγαλύτερη τη πορεία μας. περιμένουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την κατάκτηση του τίτλου. Δεν είναι εύκολο για μας να φτάσουμε και πάλι στον τελικό και εύχομαι εμείς να είμαστε οι νικητές. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και όλοι μας, από όποια οπτική γωνία που θα το δούμε. Θέλουμε να το ευχαριστηθούμε πρώτα εμείς και μετά να το χαρεί και ο κόσμος. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια εξαιρετική ομάδα αλλά εμείς θα τα δώσουμε όλα».