Αθλητικά
Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 21:13

A1 Μπάσκετ: Στους τελικούς των play off ο Ολυμπιακός

Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0 στη σειρά των ημιτελικών με τον Πανιώνιο και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς των play off, όπου θα διεκδικήσει τον τίτλο με πλεονέκτημα έδρας.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 87-66 των «κυανέρυθρων» στο κλειστό της Αρτάκης και περιμένουν, πλέον, να μάθουν τον αντίπαλό τους στα τελικά.

Το μυαλό τους στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας θα έχουν στο εξής οι «ερυθρόλευκοι». Με διάθεση και θέληση να μην δώσουν τη δυνατότητα στον αντίπαλο να πιστέψει στη νίκη, οι παίκτες του Ολυμπιακού πήραν από την αρχή τα ηνία του ματς, με τον Μπίλι Κιζ να είναι απελπιστικά μόνος του από τον Πανιώνιο.

Οι απουσίες των Εϊσι Λο και Πέρο Αντιτς δεν φάνηκαν στον Ολυμπιακό (σ.σ. ο Ιβκοβιτς τους ξεκούρασε), που μετά από το κακό ξεκίνημα που έκανε (6-2 προηγήθηκε ο Πανιώνιος) πήρε γρήγορα το προβάδισμα με 11-6 και στη συνέχεια με 15-9. Οι «κυανέρυθροι» που κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (22-22). Από κει και πέρα, όμως, οι Πειραιώτες «ανέβασαν στροφές» και προηγήθηκαν με +10 (32-22), ενώ στο ημίχρονο είχαν πάρει διαφορά 13 πόντων (45-32).

Την απέλπιδα προσπάθεια να ξαναμπεί στο ματς έκανε ο Πανιώνιος στο τρίτο 10λεπτο, όπου μείωσε σε 46-55, αλλά δύο τρίποντα από τους Σπανούλη, Παπανικολάου, έφεραν ξανά το σκορ στο +15 (61-46). Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο, η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς απέκτησε μεγάλη διαφορά, η οποία αποτυπώθηκε στο τελικό αποτέλεσμα (87-66).

Ο Κιζ με 18 πόντους ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων, ενώ ο Πρίντεζης με 17 πόντους ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του Ολυμπιακού.