Αθλητικά
Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 23:07

Νταμπλούχος ο Ολυμπιακός

Μετά το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδας, φτάνοντας έτσι στο νταμπλ για τη σεζόν 2011/12. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-1 του Ατρομήτου στην παράταση στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Ο Νταβίντ Φουστέρ με κεφαλιά ήταν ο παίκτης που χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του Πειραιά με το γκολ που πέτυχε στο 118ο λεπτό της συνάντησης. Σε ένα σημείο που όλοι είχαν συμβιβαστεί με την ισοπαλία και περίμεναν τη λήξη και του δεύτερο ημιχρόνου της παράτασης, προκειμένου οι δυο ομάδες να πάνε στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας», ο Ισπανός επιθετικός έδωσε τη λύση... Την κατάλληλη στιγμή πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των Περιστεριωτών και με κεφαλιά έστειλε τη συστημένη σέντρα του Βασίλη Τοροσίδη στο βάθος της εστίας του Ιτάνζ.

Το γκολ του Φουστέρ ήρθε σε μια από τι ελάχιστες καλές στιγμές ενός αγώνα, ο οποίος μπορεί να ήταν πλούσιος σε πάθος και συγκινήσεις, από άποψη θεάματος όμως και ρυθμού δεν προσέφερε τίποτα το ξεχωριστό σε όσους τον παρακολούθησαν.

Οι δυο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να ασκεί ασφυκτική πίεση στο πρώτο και να πετυχαίνει σε αυτό το πρώτο του γκολ, αλλά να κουράζεται στο δεύτερο και να δέχεται την ισοφάριση από το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη, που ανέβασε την απόδοσή του στην επανάληψη.

Σκόρερ του 1-0 για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Ράφικ Τζιμπούρ. Το γκολ του στο 29' ήρθε σε ένα καθοριστικό σημείο του τελικού για την ομάδα του Πειραιά, αφού μόλις τρία λεπτά νωρίτερα ο Χοσέ Χολέμπας είχε χάσει πέναλτι, που κέρδισε ο Γιάννης Μανιάτης. Ο Αλγερινός επιθετικός μπορεί να μην βρέθηκε στην καλύτερή του βραδιά, όμως, στη συγκεκριμένη φάση το δυνατό συρτό του σουτ έκανε όλη τη διαφορά.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε «κατάπιαν» τους αντιπάλους τους σε όλο το πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη εμφανίστηκαν σαν υπνωτισμένοι και το πλήρωσαν... Ο Ατρόμητος παίζοντας με ψυχραιμία, μπόρεσε σταδιακά να κερδίσει κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 76' σε μια αντεπίθεση ο Ιγκλέσιας έφερε το ματς στα ίσια. Ο Αργεντινός άσος βρέθηκε στο ύψος της περιοχής του Ρόι Κάρολ και ύστερα από γύρισμα του Ντένις Επστάιν, έπιασε το σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει και στον Χολέμπας πριν να καταλήξει στα δίχτυα.

Το σκορ δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά της κανονικής διάρκειας και μοιραία οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, εκεί όπου ο Φουστέρ αναδείχθηκε στη «χρυσή» αλλαγή του Βαλβέρδε (πέρασε στη θέση του Μακούν στο 83'), «καθαρίζοντας» για τον Ολυμπιακό.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ - [email protected]