Πολιτική
Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 23:07

Βολές Ευ. Βενιζέλου κατά Αντ. Σαμαρά - Αλ. Τσίπρα

Κάλεσμα συσπείρωσης για στήριξη στο ΠΑΣΟΚ απεύθυνε από την Κομοτηνή, ο πρόεδρος του κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ αλλά και στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσμα συσπείρωσης για στήριξη στο ΠΑΣΟΚ απεύθυνε από την Κομοτηνή, ο πρόεδρος του κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση για άλλη μία φορ΄στην κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μάιου.

Ο κ. Βενιζέλος επέμενε στους άξονες του σχεδίου ανασυγκρότησης, που παρουσίασε το μεσημέρι, για να θωρακιστεί η Ελλάδα και να γίνει ένα δημοσιονομικά αυτάρκες και θεσμικά ισοδύναμο μέλος της Ευρωζώνης. Παράλληλα επιτέθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά, για επίδειξη αλαζονικής συμπεριφοράς, καθώς όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ απειλεί πως αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της μονοκομματικής διακυβέρνησης θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, που σημαίνει την οικονομία σε καταστροφή και την Ελλάδα σε αδιέξοδο. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτή η τακτική «μολύνει» πλέον και άλλους πολιτικούς φορείς. Επέκρινε μάλιστα τον κ. Κουβέλη διότι, όπως ανέφερε, δηλώνει πως δεν θα συνεργαστεί με άλλο κόμμα και θα επιζητήσει επανάληψη των εκλογών, «αναπαράγοντας το επιχείρημα του κ. Σαμαρά».

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε ξανά και στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα: «Σήμερα είπε το εξής αμίμητο: Θα πάρω και εγώ εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν θα την επιστρέψω. Θα ζητήσω να σχηματίσω κυβέρνηση». Θα γίνει πρωθυπουργός δηλαδή, θα κάνει την δική του κυβέρνηση και θα πάει στη Βουλή και με τον λαό στους δρόμους θα διεκδικήσει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. Χαρακτήρισε επίσης τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα ως «θεσμικό παραλήρημα», λέγοντας πως «κάποιοι με κυνικό τρόπο εμπορεύονται ψευδαισθήσεις». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέπτεται εκτός συνταγματικού πλαισίου ή λέει ωμά πολιτικά ψέματα, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ