Πολιτική
Τρίτη, 01 Μαΐου 2012 01:22

Ευ. Βενιζέλος: Δεν υπάρχει περίπτωση αυτοδυναμίας

Δεν υπάρχει περίπτωση αυτοδύναμης κυβέρνησης ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επανέλαβε την πρότασή του για συνεργασία. Πυρά κατά Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την πρόταση του προέδρου της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.

Δεν υπάρχει περίπτωση αυτοδύναμης κυβέρνησης ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επανέλαβε την πρότασή του για συνεργασία. «Πρέπει να πάμε σε μεγάλη συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των μεταρρυθμίσεων», είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι δε θα ήθελε να λείπει και μία εκδοχή της Αριστεράς από αυτή την προσπάθεια.

Κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι «διαπαιδαγώγησε» την παράταξή του προς μια αντιμνημονιακή κατεύθυνση και μετά μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν φιλοευρωπαϊκά κόμματα τα οποία δε θέλουν να αναλάβουν το κόστος της ευρωπαϊκής πολιτικής, όπως η «Δημοκρατική Αριστερά» του κ. Κουβέλη. Διερωτήθηκε παράλληλα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα φιλοευρωπαϊκό υπέρ του ευρώ ή ένα κόμμα αντιευρωπαϊκό υπέρ της δραχμής.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο το γεγονός ότι το πρώτο μνημόνιο δεν περιείχε τη μείωση του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν ένα διαρθρωτικό ελάττωμα, το οποίο έπρεπε να το έχει αντιληφθεί και το ΔΝΤ και η Ευρωζώνη πολύ νωρίτερα.

Ερωτηθείς για την απόφαση Σαμαρά να προχωρήσει σε νέα εξεταστική για το Μνημόνιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκινάει πολύ άσχημα.

Τέλος,για την υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πέρα από τις φήμες, δεν υπήρχαν στοιχεία και πρόσθεσε:

«Εμείς επιδεικνύουμε μεγαλύτερη ευαισθησία και ετοιμότητα, γιατί βλέπω να επιστρέφουν για παράδειγμα όλοι οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης Βατοπαιδίου στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας».