Αθλητικά
Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012 22:07

Σούπερ Λίγκα (πλέι οφ, 1η αγωνιστική): ΠAOK-ΑEK 1-0

Ένα γκολ του Γεωργιάδη, στο 87ο λεπτό, ήταν αρκετό για να χαρίσει στον ΠΑΟΚ τη νίκη με 1-0 απέναντι στην ΑΕΚ, στην πρεμιέρα των «Δικέφαλων» στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Στο γήπεδο της Τούμπας διεξήχθη ένας αγώνας «ανοιχτός», με τους αντίπαλους πρωτίστως να ενδιαφέρονται για το πώς θα πετύχουν γκολ και όχι για τις άμυνές τους.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι διατήρησαν μια ελαφρά υπεροχή απέναντι στην άτυχη ΑΕΚ, που σαν να μην έφταναν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζε πριν από τη συνάντηση, έχασε και τον Βάργκας στην προθέρμανση.

Οι «κιτρινόμαυροι», πάντως, έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν στο 30ο λεπτό, όταν η κεφαλιά-πάσα του Καφέ έβγαλε τον Λυμπερόπουλο απέναντι στον Χαλκιά, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέτρεψε το 0-1. Δυο λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Μπόλονι «απάντησαν» με τον Αθανασιάδη, που δεχόμενος την πάσα του Σαλπιγγίδη και ευρισκόμενος σε άδειο τέρμα, πλάσαρε άουτ. Αμέσως ύστερα, ο Πάμπλο Γκαρσία με καλοχτυπημένο φάουλ έβγαλε τον Φωτάκη μόνο στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του διεθνή μέσου ήταν άστοχη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Καφές έχασε νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 50΄ (αστόχησε αμαρκάριστος) και η ομάδα του το «πλήρωσε» τρία λεπτά πριν τη λήξη: ο Γεωργιάδης, που είχε περάσει στον αγώνα στο 74ο λεπτό ως αλλαγή, εκμεταλλεύτηκε μια κόντρα σε σουτ του Σταφυλίδη και πέτυχε από κοντά το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.