Κοινωνία
Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 07:42

Τουλάχιστον 18 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 18 Τάνθρωποι, εκ των οποίων οι πέντε αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον σημείου ελέγχου της αστυνομίας στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, εκ των οποίων οι επτά αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον σημείου ελέγχου της αστυνομίας στο βορειοδυτικό Πακιστάν, προπύργιο των ταλιμπάν και βασικό καταφύγιο των μαχητών της αλ Κάιντα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας αξιωματικός των δυνάμεων ασφαλείας της περιοχής που πρόσφατα είχε τιμηθεί με κρατικό βραβείο για το ρόλο του στις επιχειρήσεις εναντίον των ταλιμπάν.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Χαρ, μεγαλύτερη πόλη της περιφέρειας Μπατζαούρ κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του νεκροτομείου της πόλης, Χαλίλ Χαν, στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί 18 πτώματα και 50 τραυματίες.

Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως ο καμικάζι πλησίασε πεζός το σημείο ελέγχου, κοντά σε πολυσύχναστη αγορά, και πυροδότησε τα εκρηκτικά. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε κοντινά καταστήματα.