Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 13:27

Στα 10,6 δισ. δολάρια στοχεύει το Facebook

Τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στον κλάδο της τεχνολογίας ευελπιστεί να πετύχει το Facebook, το οποίο σκοπεύει να αντλήσει 10,6 δισ. δολάρια στη δημόσια εγγραφή που αναμένεται σύντομα.

Τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στον κλάδο της τεχνολογίας ευελπιστεί να πετύχει το Facebook, το οποίο σκοπεύει να αντλήσει 10,6 δισ. δολάρια στη δημόσια εγγραφή που αναμένεται σύντομα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η διαπραγμάτευση της μετοχής του Facebook ίσως ξεκινήσει στις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η τιμή της μετοχής θα κυμανθεί μεταξύ 28 και 35 δολαρίων, γεγονός που υποδεικνύει ότι η χρηματιστηριακή αξία του κοινωνικού ιστότοπου θα διαμορφωθεί ανάμεσα σε 77 και 96 δισ. δολάρια. «Αναμφίβολα, δεν έχουμε ξαναδεί δημόσια εγγραφή ανάλογης κλίμακας από εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ», σχολιάζει στο Reuters η Λιζ Μπάγερ, στέλεχος της συμβουλευτικής εταιρείας Class V Group.

Το ύψος της δημόσιας εγγραφής αντανακλά τον ραγδαίο ρυθμό ανάπτυξης και τις φιλόδοξες προσδοκίες του μεγαλύτερου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, τον οποίο ίδρυσε πριν από οκτώ χρόνια ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Εφόσον οι εκτιμήσεις του επαληθευτούν, η χρηματιστηριακή αξία του Facebook θα διαμορφωθεί στα επίπεδα της Amazon.