Αθλητικά
Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 15:20

Βαλβέρδε: «Δεν έχω ξαναζήσει τέτοια ατμόσφαιρα»

Η στήριξη που είχε από τη διοίκηση και η άριστη σχέση που ανέπτυξε με τον κόσμο, ήταν τα στοιχεία που σύμφωνα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στις επιτυχίες των τριών χρόνων που εργάστηκε στον Ολυμπιακό.

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στο «metro weekend» ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», στην οποία στάθηκε στην «ιδιαίτερη σχέση» που απέκτησε με τους οπαδούς του συλλόγου, ενώ δεν παρέλειψε να συστήσει υπομονή στο νέο προπονητή που θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας.

Ο Βάσκος, που σε λίγες ημέρες θα δώσει το τελευταίο του ματς στον ερυθρόλευκο πάγκο (σ.σ. φιλικό με Ερυθρό Αστέρα στις 9/05) χαρακτήρισε την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο Καραϊσκάκη ως «μία από τις καλύτερες του κόσμου», ενώ αναφερόμενος στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα τόνισε ότι «πρέπει να προχωρήσει όσον αφορά στο ρυθμό του παιχνιδιού, στην ταχύτητα. Ταυτόχρονα, νομίζω ότι πρέπει να αποφορτίσουμε από την πίεση τους διαιτητές και να τους σεβόμαστε περισσότερο».

Στον διάδοχό του εύχεται «να έχει υπομονή και να προσπαθήσει να κερδίσει τον κόσμο με το παιχνίδι της ομάδας» και στάθηκε ιδιαίτερα στη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Το καλύτερο είναι ότι ο προπονητής είχε πάντα την υποστήριξη του προέδρου. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για τον υπόλοιπο κόσμο και ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας αυτών των χρόνων».

Δεν έκρυψε ότι αυτά που έζησε στον πάγκο των Πειραιωτών «ξεπερνούν ό,τι είχα φανταστεί» και παραδέχθηκε: «Πρέπει να αναγνωρίσω πως η σχέση μου με τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερη. Πάντα ένιωθα το σεβασμό και την αγάπη των φιλάθλων του συλλόγου».