Πολιτική
Τρίτη, 21 Μαΐου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Γενικά αίθριο καιρό στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το απόγευμα. Το βράδυ πάντως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί, νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 27 βαθμούς και στα νησιά από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη, σε όλη τη χώρα αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Αστατος καιρός προβλέπεται σήμερα για την Αττική, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχή και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα, όμως το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, αλλά βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι, μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογος καιρός και στη Θεσσαλονίκη, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.