Πολιτική
Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 14:34

Διεργασίες στην Ιπποκράτους

Σύσκεψη με στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχε στα γραφεία του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πηγές της Ιπποκράτους αναφέρουν πως ο πρόεδρος του Κινήματος θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή αν κληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα προχωρήσει σε ορισμένες κινήσεις. Συναδρίαση της ΚΟ την Πέμπτη.

Σύσκεψη με στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχε στα γραφεία της Ιπποκράτους ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Πηγές της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ χαράσσει την τακτική του και πως ο κ. Βενιζέλος θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή αν κληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα προχωρήσει σε ορισμένες κινήσεις.

Αύριο Πέμπτη στις 12.00 θα συνεδριάσει στην αίθουσα Γερουσίας στη Βουλή η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και την Παρασκευή στις 9.30 το Πολιτικό Συμβούλιο.

Εν τω μεταξύ, τη σύγκληση τακτικού συνεδρίου, στο οποίο θα τεθεί το ζήτημα της ηγεσίας, αλλά και της ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84».

Ο κ. Πάγκαλος σχολίασε απαξιωτικά τα περί ψήφου ανοχής του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι όποιος το είπε αυτό «κάνει πολύ μεγάλο λάθος» και πρέπει να διατυπώσει την άποψη αυτή σαφώς και απερίφραστα «για να κάνουμε τους λογαριασμούς μας στο ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στον Αλ. Τσίπρα. «Είναι τερατωδώς γελοίο και αντισυνταγματικό, να συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός. Θέλει να καπηλευθεί με τρόπο γελοίο τη διερευνητική εντολή. Δεν έπρεπε καν να τη δεχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την άμεση διεξαγωγή συνεδρίου για να γίνει «μια νέα αρχή, αντίστοιχη αυτής του 1974», ζητεί και η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Κινήματος http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2175851 .

Στη σχετική ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει οδυνηρό για το ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου και εκτιμά ότι «στην πλειοψηφία του το εκλογικό σώμα, μέσα από την επιλογή του, μεταχειρίστηκε κυρίως τα κόμματα της λαϊκίζουσας αριστεράς για να στείλει ένα ύστατο και ηχηρό μήνυμα, για να δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ των τελευταίων χρόνων δεν πείθει και δεν είναι ελκυστικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ