Αθλητικά
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 15:59

Ευρωλίγκα: Η κοινή συνέντευξη Τύπου

Οι δύο ελληνικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στο φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας λογίζονται ως αουτσάιντερ, όμως οι παίκτες τους θα δώσουν το άπαν το δυνάμεών τους για να ανατρέψουν τα προγνωστικά, διαβεβαίωσαν οι Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς στην κοινή συνέντευξη Τύπου πριν τους αυριανούς ημιτελικούς.

«Είμαι σίγουρος πως θα γίνει ένα πολύ όμορφο φάιναλ-4. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτό που κάναμε τότε με την Παρτιζάν ήταν θαύμα. Θα χρειαστούμε και τώρα κάποια θαύματα για να φτάσουμε στο στόχο μας. Η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή ομάδα. Η αποστολή μας είναι δύσκολη αλλά θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε», υπογράμμισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Από την πλευρά του, ο επιστήθιος φίλος και κουμπάρος του «Ζοτς», Ντούσαν Ίβκοβιτς, δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε μία πολύ δυνατή κι έμπειρη ομάδα, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και περιμένω έναν δυνατό ημιτελικό. Η Μπαρτσελόνα έχει ατού τη μεγάλη εμπειρία, ενώ εμείς έχουμε πιο πολύ ενέργεια. Περιμένω ένα μεγάλο παιχνίδι κι ελπίζω να μην αγχωθούν οι παίκτες μου».

Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γιόνας Καζλάουσκας, δεν πρωτοτύπησε: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Όλες οι ομάδες έχουν έρθει για τον τίτλο. Είμαι σίγουρος πως η ομάδα μου θα δείξει τον καλύτερό της εαυτό».

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Πασκουάλ, εκτίμησε ότι «το ματς με τον Ολυμπιακό δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε. Ο Ολυμπιακός έχει έναν πολύ έμπειρο προπονητή και παίκτες με φυσικά προσόντα, ταλέντο και εμπειρία. Έχουμε σεβασμό για τον αντίπαλο, αλλά έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά».

Η απουσία του αρχηγού των «μπλαουγκράνα», Χουάν Κάρλος Ναβάρο (αντικαταστάθηκε από τον Λόρμπεκ), αποτέλεσε το αντικείμενο ερώτησης προς τον κ. Πασκουάλ, ο οποίος απάντησε ότι ο Ισπανός «μπόμπερ» δεν είναι απολύτως έτοιμος. «Έχει κάποιες ενοχλήσεις και κάνει φυσιοθεραπεία. Έχουμε 24 ώρες μπροστά μας και θα δούμε αν είναι έτοιμος για το ματς της Παρασκευής», ήταν η δικαιολογία του προπονητή του.