Κόσμος
Τρίτη, 21 Μαΐου 2002 16:03

Μειώνεται η υποστήριξη των Παλαιστινίων για τις βομβιστικές επιθέσεις

Το ποσοστό των Παλαιστινίων που υποστηρίζουν τις βομβιστικές επιθέσεις στο έδαφος του Ισραήλ μειώθηκε στο 52% απο 58% που ήταν τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε την περασμένη εβδομάδα απο το παλαιστινιακό Κέντρο Πολιτικής Ερευνας και Αξιολόγησης.

Ομως το 86% απο τους 1.317 ενηλίκους που ερωτήθηκαν στην Δυτική Οχθη και την Λωρίδα της Γάζας αντιτίθεται στις συλλήψεις αυτών που βρίσκονται πίσω απο τέτοιες επιθέσεις, ενώ το 67% -σε σχέση με το 61% του Δεκεμβρίου- πιστεύει ότι αυτή η ένοπλη αντίδραση είναι αποτελεσματικότερη από τις διαπραγματεύσεις.

Τα δύο τρίτα αυτών που ερωτήθηκαν υποστηρίζουν την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας για «εδάφη σε αντάλλαγμα για την ειρήνη», ενώ ποσοστό 54% πιστεύει πως οι Παλαιστίνιοι πρέπει να λάβουν μέρος σε μία ειρηνευτική διάσκεψη που προτάθηκε απο τις ΗΠΑ.

Η δημοσκόπηση, η πρώτη που έκανε το Κέντρο αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Δυτική Οχθη το Μάρτιο, καταγράφει μόνο ένα 39% να επιδοκιμάζει τις επιδόσεις των ηγετών της Παλαιστινιακής Αρχής. Η δημοτικότητα του Αραφάτ από 36% το Δεκέμβριο μειώθηκε στο 35%. Τον Ιούλιο του 2001 ήταν 33%, ενώ τον Ιούλιο του 2000 46%, προστίθεται στην δημοσκόπηση.