Αθλητικά
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 19:49

Σούπερ Λίγκα: ΑΕΚ - Ατρόμητος 3 - 2

Η ΑΕΚ νίκησε με 3-2 τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ (50΄ Κάρλος, 54΄, 62΄ Λυμπερόπουλος - 20΄ Επστάιν, 68΄ Τόμας), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ, υποχρεώνοντας στην πρώτη ήττα της την ομάδα του Περιστερίου.

Η Ένωση πήρε το δεύτερο συνεχές τρίποντο και με έξι βαθμούς πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με ένα παιχνίδι περισσότερο από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ που θα αναμετρηθούν απόψε στην Τούμπα.

Ο Ατρόμητος κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του Δώνη να απειλούν συχνά στις γρήγορες αντεπιθέσεις τους. Αφού έχασαν μια καλή ευκαιρία με το Μήτρογλου στο 9΄, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του Επστάιν στο 20ο λεπτό, με το Γερμανό να δέχεται την πάσα του Σφακιανάκη, που πλευροκόπησε την αντίπαλη άμυνα.

Στο 34΄ ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο 0-2 αλλά ο Κωνσταντόπουλος «νίκησε» τον Καραμάνο που βρέθηκε απέναντί του. Η ΑΕΚ έχασε την πρώτη ευκαιρία της στον αγώνα στο 45΄ με τον Λεονάρντο, το σουτ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Ιτάνζ, για να κλείσει το ημίχρονο με νέα χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, που «σπατάλησε» ο Μήτρογλου με ένα βιαστικό, άστοχο σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η κατάσταση άλλαξε άρδην. Οι γηπεδούχοι επέτρεψαν με διάθεση να πιέσουν τον αντίπαλο, ο Κωστένογλου «έριξε» στον αγώνα από το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης Χοσέ Κάρλος, Κλωναρίδη, Γεωργέα και η Ενωση με ένα φανταστικό 15λεπτο απόδοσης έφτασε σε μια μεγάλη ανατροπή, σημειώνοντας τρία γκολ σε δώδεκα λεπτά με τους Κάρλος (50΄) και Λυμπερόπουλο (54΄, 62΄). Οι «κιτρινόμαυροι» δεν ανησύχησαν από τη μείωση του σκορ στο 68΄ (σκόρερ ο Τόμας σε κόρνερ του Πίτου Γκαρσία), αφού με σωστή διαχείριση κράτησαν τη νίκη και το τρίποντο, παρά τα «χτυποκάρδια» στο 79΄, όταν ο Μήτρογλου βρέθηκε σε πολύ καλή θέση αλλά έπιασε «άψυχο» σουτ που εξουδετέρωσε ο Κωνσταντόπουλος.