Κόσμος
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 21:05

ΟΗΕ: Καταδίκη της διπλής βομβιστικής επίθεσης στη Δαμασκό

Τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στη Συρία καταδίκασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, καλώντας όλες τις πλευρές να τερματίσουν την ένοπλη βία.

Τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στη Συρία http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2176592 καταδίκασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, καλώντας όλες τις πλευρές να τερματίσουν την ένοπλη βία.

«Ο γενικός γραμματέας καταδικάζει έντονα τις σημερινές επιθέσεις στη Δαμασκό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μάρτιν Νεσίρκι, εκπρόσωπος του Μπαν Κι-Μουν. Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές «να συμμορφωθούν πλήρως με τις υποχρεώσεις τους να τερματίσουν την ένοπλη βία σε όλες της τις μορφές, να προστατεύσουν τους αμάχους, καθώς και να απέχουν από τις βομβιστικές και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις χωρίς διακρίσεις».

Στο μεταξύ το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η σημερινή διπλή βομβιστική επίθεση είναι απόδειξη ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με τρομοκρατία την οποία στηρίζουν ξένα κράτη. Ζήτησε ακόμη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει μέτρα κατά των χωρών ή των οργανώσεων που υποστηρίζουν τη βία.