Αθλητικά
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 22:10

Σούπερ Λίγκα: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-0

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό με 1-0 (32΄ Σαλπιγγίδης), στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ και πέρασε στην πρώτη θέση της κατάταξης, αφήνοντας τους «πράσινους» τρίτους.

Ο «Δικέφαλος» είναι πλέον η μοναδική αήττητη ομάδα, ενώ ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε για δεύτερη συνεχή φορά.

Στην ειδική βαθμολογία ο ΠΑΟΚ μετρά 7 βαθμούς, έναντι 6 της ΑΕΚ και 5 του Παναθηναϊκού (2 έχει ο Ατρόμητος), που είχε ξεκινήσει στα πλέι οφ ως ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού αλλά το μοναδικό θετικό αποτέλεσμά του μέχρι σήμερα είναι η εντός έδρας ισοπαλία με τον Ατρόμητο.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν πιο νωρίς, όταν στο 6ο λεπτό ο Γεωργιάδης δεν κατόρθωσε να στείλει τη μπάλα στην άδεια εστία, στη σέντρα του Σαλπιγγίδη. Στο 18΄, σε γύρισμα του Ζέκα, ο Κλέιτον δεν βρήκε καλά τη μπάλα, ενώ στο 23΄ ο Λάζαρ μπήκε από δεξιά στην περιοχή, γύρισε την μπάλα αλλά ο επερχόμενος Αθανασιάδης δεν είχε σωστό συγχρονισμό στο βηματισμό του και χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Το «γόρδιο δεσμό» του γκολ έλυσε τελικά ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο συνεχή αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λάσλο Μπόλονι επέλεξε να δώσει χώρο στους «πράσινους» για να παίξει με αντεπιθέσεις. Ακόμη κι έτσι, όμως, η μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού ήταν «αχίλλειος πτέρνα» για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, αφού δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Μοιραία, ο ρυθμός έπεσε και ο αγώνας δεν είχε να επιδείξει αξιόλογες φάσεις. Στο 79΄ ο Σταφυλίδης ανέτρεψε στην περιοχή τον Χριστοδουλόπουλο αλλά ο διαιτητής Σταύρος Τριτσώνης δεν είδε παράβαση, ενώ στο δίλεπτο 83΄-85΄ ο Καρνέζης απέκρουσε ισάριθμα σουτ του Φωτάκη.