Αθλητικά
Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012 10:19

Ευρωλίγκα: Απόψε οι ημιτελικοί με έντονο «άρωμα Ελλάδας»

Η καρδιά της μπασκετικής Ευρώπης χτυπά από σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Στ. Περπέρογλου: Είμαστε εδώ για να υπερασπίσουμε τον τίτλο μας|audio:50865

Β. Σπανούλης: Εύχομαι να παίξουν δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό|audio:50864

Η «νύφη του Βοσπόρου» φιλοξενεί το εφετινό φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας, με την ιδιαιτερότητα να έγκειται στο ότι η Πόλη υποδέχθηκε από χθες δύο ελληνικές ομάδες, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Στον πρώτο ημιτελικό (18:00-ΕΤ1, NOVA) οι πρωταθλητές Ευρώπης «πράσινοι» θα επιδιώξουν να ανατρέψουν τα προγνωστικά απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που τους νίκησε δύο φορές φέτος και λογίζεται ως το απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης. Η θεωρητική ανωτερότητα της μοσχοβίτικης ομάδας σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού αντισταθμίζεται πάντως από τη δύναμη, το πάθος και το κίνητρο διατήρησης των κεκτημένων εκ μέρους του Παναθηναϊκού, που αναμένεται να αντιτάξει λυσσαλέα αντίσταση απέναντι στη «ρωσική αρκούδα».

Τρεις ώρες αργότερα (21:00 - ΕΤ1, NOVA), ο Ολυμπιακός θα δώσει τη δική του μάχη απέναντι στην επίσης θεωρητικά ανώτερη Μπαρτσελόνα. Ούτως ή άλλως, όμως, η παρουσία των «ερυθρόλευκων» στη Βασιλεύουσα συνιστά τον ορισμό της υπέρβασης. Η πειραϊκή ομάδα αντιμετώπισε και «σάρωσε» στο διάβα της Σιένα, Εφές, Κάχα Λαμποράλ και λοιπούς άτυχους συλλόγους, φτάνοντας εκεί που ίσως ούτε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς περίμενε. Απέναντι στους πανίσχυρους και πλήρεις Ισπανούς, ο Ολυμπιακός θα αντιπαρατάξει το πάθος, τη δύναμη και μια ενέργεια πρωτοφανή και ανελέητη, για κάθε αντίπαλο που βρέθηκε φέτος απέναντι στην ομάδα με τα κόκκινα.