Πολιτική
Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012 16:37

Αντίδραση Γεννηματά για την τοποθέτηση Δραγασάκη

Την αντίδραση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά προκάλεσε η τοποθέτηση Δραγασάκη περί «εγχώριων δυνάμεων σε ανοικτή γραμμή» με τον πρόεδρο της Κομισιόν. Η κ. Γεννηματά μίλησε για αθλιότητες καλώντας το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει ποιους εννοεί και το ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν οι δηλώσεις του κ. Δραγασάκη απηχούν την επίσημη θέση του κόμματος.

Την αντίδραση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά προκάλεσε η τοποθέτηση Δραγασάκη περί «εγχώριων δυνάμεων σε ανοικτή γραμμή» με τον πρόεδρο της Κομισιόν http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2177153 . Η κ. Γεννηματά μίλησε για αθλιότητες καλώντας το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει ποιους εννοεί και το ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν οι δηλώσεις του κ. Δραγασάκη απηχούν την επίσημη θέση του κόμματος.

Όπως υποστήριξε η κ. Γεννηματά, η συζήτηση αυτή γίνεται αποπροσανατολιστικά ως προς την ουσία της επιστολής του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Μπαρόζο, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως κ. Τσίπρας δεν κάνει καμία αναφορά σε αυτή την επιστολή για καταγγελία της δανειακής σύμβασης.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ανέφερε ότι λίγο πριν από την προηγούμενη συνάντηση μεταξύ του κ. Τσίπρα και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, υπήρξε διαρροή από την Κουμουνδούρου, κατά την οποία ο κ. Βενιζέλος επρόκειτο να συνυπογράψει επιστολή με τον κ. Τσίπρα.

Επιπλέον, όπως επεσήμανε, χθες που κατατέθηκε η «υπεύθυνη πρόταση» από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για οικουμενική κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «Καρατζαφέρη της Αριστεράς» και σήμερα, λίγο πριν τη νέα συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Τσίπρα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. ο κ. Δραγασάκης με τη δήλωσή του) «δημιουργούν κλίμα».

Τέλος, η κ. Γεννηματά έκλεισε τη δήλωσή της λέγοντας πως ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που πιστεύει στην απλή αναλογική, δηλαδή στις συνεργασίες, θα πρέπει να απαντήσει γιατί τα στελέχη του «δυναμιτίζουν» το κλίμα και δεν δίνουν λύση με τον σχηματισμό κυβέρνησης στον τόπο, αλλά «στην πραγματικότητα εξωθούν σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις».

πηγή ΑΜΠΕ