Αθλητικά
Σάββατο, 12 Μαΐου 2012 00:07

Euroleague: Περιχαρής ο Ίβκοβιτς, δεν έψαξε δικαιολογίες ο Πασκουάλ

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη του Ολυμπιακού ο Τσάβι Πασκουάλ, ενώ ο Ντούσαν Ιβκοβιτς... θυμήθηκε την Βούλα Πατουλίδου!

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του για την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό του φάιναλ φορ της Euroleague. Έκανε λόγο για υπέρβαση του Ολυμπιακού από την αρχή της διοργάνωσης, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και με αφορμή αυτό σύγκρινε την πορεία με τον άθλο της Βούλας Πατουλίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Αξίζαμε τη νίκη, διότι ήμασταν καλύτεροι από τη Μπαρτσελόνα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού» είπε αρχικά ο «Σοφός» και συνέχισε: «Περίμενα ότι το ματς θα ήταν σκληρό, αλλά περίμενα και πιο υψηλό ρυθμό. Ήταν ένα ματς ανάμεσα σε μία νεανική και σε μία έμπειρη ομάδα. Κερδίσαμε τον αντίπαλο στο σετ παιχνίδι και σε λίγες κατοχές, ένα στυλ στο οποίο η Μπαρτσελόνα ίσως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Παίξαμε εξαιρετική άμυνα σε όλη τη διάρκεια του ματς διαβάζοντας τις κινήσεις του αντιπάλου και τους περιορίσαμε σε χαμηλά ποσοστά. Το μεγάλο ατού της ομάδας μας είναι η ενέργεια.»

Για το μεγάλο τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανέφερε: «Έχουμε πολύ λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε για τον τελικό, ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Δυστυχώς ο Λο έχει πρόβλημα, καθώς υπέστη διάστρεμμα. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και μην ξεχνάτε πως κανείς δεν περίμενε τη Βούλα Πατουλίδου να πάρει το χρυσό μετάλλιο το 1992. Ούτε εμάς να παίξουμε στον τελικό, αλλά τα καταφέραμε».

Πασκουάλ: «Δίκαια στον τελικό ο Ολυμπιακός»

Δεν προσπάθησε να βρει δικαιολογίες για την ήττα της ομάδας του ο τεχνικός των Καταλανών, Τσάβι Πασκουάλ. Παραδέχθηκε ότι ηττήθηκε δίκαια: «Δεν μπήκαμε στο ρυθμό του αγώνα και το πληρώσαμε. Το επίπεδο απόδοσής μας ήταν κατώτερο αυτού που είχαμε παρουσιάσει μέχρι τώρα στη σεζόν. Δώσαμε εύκολα καλάθια στον Ολυμπιακό και δυστυχώς παρουσιαστήκαμε εντελώς απροετοίμαστοι. Ο Ολυμπιακός νίκησε δίκαια».

Κατέληξε λέγοντας: «Η δυσάρεστη έκπληξη του αγώνα ήμασταν εμείς, ο Ολυμπιακός δεν μας εξέπληξε, ξέραμε τον τρόπο παιχνιδιού του. Είναι μεγάλο πρόβλημα όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο στη σεζόν και δεν μπορείς να παρουσιάσεις το κατάλληλο πρόσωπο. Θα πρέπει να ξεχάσουμε αυτόν τον εφιάλτη και να επικεντρωθούμε στη συνέχεια. Ο κόσμος μάς ακολούθησε φέτος, μας υποστήριξε και τον πικράναμε. Ήμασταν πολύ καλύτεροι από ό,τι δείξαμε απόψε».