Αθλητικά
Σάββατο, 12 Μαΐου 2012 20:35

Ιβκοβιτς: «Πρέπει να είμαστε καλύτεροι στον τελικό»

Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει καλύτερο μπάσκετ με την ΤΣΣΚΑ απ' ότι με τη Μπαρτσελόνα εάν θέλει να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, σύμφωνα με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Ο Σέρβος προπονητής δεν «κρύφτηκε» στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αυριανού μεγάλου τελικού της Euroleague: «Περιμένουμε ένα μεγάλο ματς απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ματς για το οποίος Θα πρέπει να προετοιμαστούμε τελείως διαφορετικά από ό,τι απέναντι στην Μπαρτσελόνα», τόνισε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο «Σοφός» και συνέχισε: «Η ΤΣΣΚΑ είναι μία ομάδα που παίζει πιο επιθετικά. Την αντιμετωπίσαμε δύο φορές στο Top 16, στο πρώτο παίξαμε καλά, αλλά στο δεύτερο ήταν πολύ καλύτερη. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε να το απολαύσουμε μετά από μία πολύ σκληρή σεζόν στην Euroleague».

«Πρέπει να έχουμε πιο γρήγορο ρυθμό και να ελέγξουμε καλύτερα τα ριμπάουντ. Θεωρώ πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα από ότι με τη Μπαρτσελόνα. Οφείλουμε να το κάνουμε αυτό για να αντιμετωπίσουμε την ΤΣΣΚΑ. Είναι η ίδια ομάδα από την αρχή της σεζόν και έχει αυτό το πλεονέκτημα».

Ο «Ντούντα» είχε όρεξη για χιούμορ, καθώς ρωτήθηκε εάν σκοπεύει να κάνει κάτι ανάλογο με αυτό που είχε αποφασίσει πριν τον τελικό της Ρώμης το 1997, όταν πήγε με τους παίκτες βόλτα στην παραλία: «Μετά την προπόνηση θα αποφασίσουμε. Ίσως πάμε στην παραλία, ίσως κάπου αλλού… Μπορεί να πάμε βαρκάδα στο Βόσπορο».

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Γιώργος Πρίντεζης: «Έχουμε μπροστά μας τον τελικό, κανείς δεν περίμενε να φτάσουμε εδώ, αλλά το αξίζαμε. Ελπίζω να τελειώσει το ματς όπως και το χθεσινό. Είναι ένας τελικός, ένα και μοναδικό ματς και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε για τις πιθανότητές μας».