Αθλητικά
Σάββατο, 12 Μαΐου 2012 22:26

Euroleague: MVP ο Κιριλένκο, στην καλύτερη πεντάδα Διαμαντίδης, Σπανούλης

Ο Αντρέι Κιριλένκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης και καλύτερος αμυντικός της Euroleague, ενώ στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης συμπεριλήφθηκαν οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης.

Χωρίς τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό, που δεν εμφανίστηκαν στην αίθουσα εκδηλώνοντας τη δυσαρέσκειά τους για τη διαιτησία του χθεσινού πρώτου ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, διεξήχθη απόψε το γκαλά για την βράβευση των κορυφαίων της διοργάνωσης.

Η εκδήλωση είχε έντονο «ελληνικό χρώμα», καθώς οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης ήταν μέλη της καλύτερης πεντάδας, την οποία συμπληρώνουν δύο παίκτες της ΤΣΣΚΑ, οι Νέναντ Κρστιτς και Αντρέι Κιριλένκο, καθώς και ο Εραζεμ Λόρμπεκ της Μπαρτσελόνα.

Ο «ΑΚ-47» (σ.σ. Κιριλένκο), μάλιστα, βραβεύτηκε κι ως ο MVP της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης αλλά κι ως καλύτερος αμυντικός.

Μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας ήταν ο Μάικ Μπατίστ του Παναθηναϊκού, καθώς και οι Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ), Χένρι Ντόμερκαντ (Ούνιξ Καζάν), Μπο ΜακΚάλεμπ (Σιένα) και Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπερτσελόνα). Ο ΜακΚάλεμπ, επίσης, πήρε και το βραβείο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης με την επωνυμία «Αλφόνσο Φορντ».

Καλύτερος νέος παίκτης αναδείχθηκε ο Νίκολα Μίροτιτς της Ρεάλ Μαδρίτης.