Αθλητικά
Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012 00:02

Euroleague: Σε πελάγη ευτυχίας οι «ερυθρόλευκοι»

Δικαιωμένοι και τρισευτυχισμένοι ήταν παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοικούντες, μετά τον συγκλονιστικό τελικό της Πόλης. Άπαντες στάθηκαν στην «μαεστρική καθοδήγηση» από τον Ντούσαν Ιβκοβιτς και στην πίστη που είχε ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της διοργάνωσης.

«Έχουμε το δικαίωμα να το πιστέψουμε. Το να γυρνάς ένα ματς όταν χάνεις 19 πόντους είναι κάτι το απίστευτο», δήλωσε ο άνθρωπος που με το δικό του καλάθι ο Ολυμπιακός πήρε το τρόπαιο. Ο Γιώργος Πρίντεζης πρόσθεσε: «Θα το γιορτάσουμε απόψε, αλλά από αύριο-μεθαύριο θα πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να κοιτάξουμε τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό».

Ο MVP του τελικού, Βασίλης Σπανούλης, τόνισε πως ο Ολυμπιακός το άξιζε και το πήρε: «Στο τέλος της διαδρομής το αξίζαμε. Το πιστεύαμε, δεν παρατήσαμε ποτέ το ματς, ακόμη κι όταν χάναμε με μεγάλη διαφορά. Το έχουμε κάνει κι άλλες φορές εφέτος» και συνέχισε: «Χάσαμε ένα κύπελλο στην Ελλάδα με αυτό τον τρόπο, αλλά πήραμε το Ευρωπαϊκό. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος του Ολυμπιακού. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και ο Ολυμπιακός το άξιζε αυτό».

Ο κορυφαίος ίσως παίκτης των «ερυθρόλευκων» στον τελικό, Κώστας Παπανικολάου, χαρακτήρισε την επιτυχία τεράστια: «Αυτή η ομάδα εκτός από δύναμη, ενέργεια, εκτός του ότι είναι οικογένεια, έχει και άστρο. Τα νερά παιδιά έχουν άστρο και μάλλον ικανότητες. Αυτό που έχει γίνει φέτος δεν νομίζω να το καταφέρει άλλη ομάδα. Να ξεκινήσει από το μηδέν να μην την πιστεύει κανείς και να παίρνει το τρόπαιο. Δεν σταματάμε είτε χάνουμε με έναν είτε με τριάντα πόντους. Παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και δεν τα παρατάμε».

Πανευτυχής ήταν και ο Έισι Λο: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμη. Δεν το παρατήσαμε το ματς ποτέ, παλέψαμε και τα καταφέραμε». Κατέληξε, λέγοντας: «Ποτέ δεν το θεώρησα χαμένο το ματς. Ποτέ δεν το παρατήσαμε».

«Χωρίς τον Ντούσαν Ιβκοβιτς δεν θα είχαμε καταφέρει αυτό τον άθλο», τόνισε ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Με τον αδελφό του, Γιώργο, οι χρηματοδότες του συλλόγου είχαν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι και να κρατούν το Κύπελλο στα χέρια τους...σα μικρό παιδί.

«Όλο το χειμώνα ήμασταν μόνοι μας στο ΣΕΦ. Είναι μεγάλη μαγκιά αυτή που έγινε. Εμείς 'αρρωστήσαμε' με τον Ολυμπιακό λόγω του Ιβκοβιτς. Αν δεν ήταν αυτός στο τιμόνι της ομάδας δεν θα καταφέρναμε τίποτα. Είναι απίστευτο. Τώρα ακολουθεί Τρίτη, Τετάρτη προπόνηση και την Πέμπτη τελικός πρωταθλήματος».