Κόσμος
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2002 09:35

Επίσημη προειδοποίηση του FBI για τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ

Και επίσημα προειδοποιεί πλέον το FBI για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στη Νέα Υόρκη με σχετικό σήμα στις αστυνομικές αρχές της αμερικανικής μεγαλούπολης. Οπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, Ρέϊμοντ Κέλι, οι τοπικές αρχές λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και είναι σε επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο. Αρνήθηκε όμως να ανακοινώσει περισσότερα για τους πιθανούς στόχους.

Σύμφωνα πάντως με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, που επικαλούνται Αμερικανούς αξιωματούχους, κατά την ανάκριση των υπόπτων που κρατούνται για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, οι αρχές απέσπασαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις το διάστημα από 24 έως 27 Μαϊου, με πιθανούς στόχους μνημεία, όπως το άγαλμα της Ελευθερίας, τη γέφυρα του Μπρούκλιν, λιμάνια και υπόγειες σήραγγες.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ δήλωσε ότι είναι αναπόφευκτο να αποκτήσουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις όπλα μαζικής καταστροφής. Πάντως καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Τζωρτζ Μπους, τονίζοντας ότι όλες οι προειδοποιήσεις βασίζονται σε εικασίες.