Αθλητικά
Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012 18:34

Μπάσκετ: Επέστρεψαν στη βάση τους οι πρωταθλητές Ευρώπης

Σε ελληνικό έδαφος πατά και πάλι από το απόγευμα ο Ολυμπιακός, μόνο που αυτή τη φορά η ομάδα του Πειραιά δεν επέστρεψε με... άδεια χέρια από το ευρωπαϊκό ταξίδι της. Την τροπαιοθήκη του συλλόγου θα κοσμεί από σήμερα το Κύπελλο του πρωταθλητή Ευρώπης για το 2012, που θα προστεθεί δίπλα σ΄ εκείνο του 1997.

Η αποστολή του Ολυμπιακού αφίχθη στην Ελλάδα περίπου στις 17:30, επιστρέφοντας από την Κωνσταντινούπολη με το βαρύτιμο τρόπαιο στις αποσκευές της. Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» την υποδέχθηκαν για να την αποθεώσουν χιλιάδες «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι, που μετέτρεψαν αυτή τη γωνιά των Σπάτων σε… Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Βασίλης Σπανούλης κατέβηκε πρώτος από το αεροπλάνο, για να ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι. Η αποστολή βγήκε από άλλη έξοδο του αεροδρομίου, λόγω του πλήθους που είχε μαζευτεί. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία και αθλητές επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο και πέρασαν ανάμεσα από τον κόσμο, που παραληρούσε.

Καπνογόνα, βεγγαλικά, τραγούδια, η ιαχή «νάτοι νάτοι, οι πρωταθλητές» να δονεί την ατμόσφαιρα κι ένα αεροδρόμιο «ντυμένο» στα κόκκινα, παρέπεμπαν σε σκηνικό χολιγουντιανής παραγωγής. Μέγα πλήθος μέγα πάθος, με τα ονόματα αθλητών και διοίκησης να γίνονται σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων: «Βασίλης Σπανούλης», «Γιώργο ψυχάρα, Ολυμπιακάρα (για τον Πρίντεζη), «Είναι τρελός ο πρόεδρος», «Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό»…

Κάποια στιγμή, ο Τζόι Ντόρσι μαζί με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο ανέβηκαν στην οροφή του πούλμαν με το Κύπελλο στα χέρια και αποθεώθηκαν, για να τους μιμηθεί ο Σπανούλης πριν το λεωφορείο χαθεί στην Αττική οδό, ακολουθούμενο από μια μεγαλειώδη πομπή.

Να σημειωθεί ότι πριν τη μετάβαση στο αεροδρόμιο για την επιστροφή, σύσσωμη η αποστολή επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Εκεί παρέμεινε για περίπου μισή ώρα, συνομιλώντας με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και εκπληρώνοντας την υπόσχεση που του είχαν δώσει το περασμένο καλοκαίρι, όταν η ομάδα είχε βρεθεί στην Τουρκία για φιλικούς αγώνες.