Αθλητικά
Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012 20:18

Μπιτς βόλεϊ: Το πρόγραμμα των εθνικών ομάδων στο προ-ολυμπιακό τουρνουά

Την Πέμπτη 17 Μαΐου ξεκινούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων στο προ-ολυμπιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ, στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Στις Γυναίκες, τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπηθούν από τις Βίκυ Αρβανίτη/Μαρία Τσιαρτσιάνη και Τζοάνα Παπαγεωργίου/Χριστίνα Ρουμπάνη. Απέναντί τους αρχικά θα βρεθεί η Νορβηγία των Γιάνε Κόνγκσαβν/Ανε Χόρτλαντ και Γιάνε Πέντερσεν/Σίντι Τρέλαντ, ενώ στον ίδιο όμιλο μετέχουν επίσης και οι Ιταλία, Εσθονία, Πολωνία, Λετονία, Τσεχία, Σουηδία.

Στους Άνδρες, οι Μάνος Ξενάκης/Φερνάντο Μπιλλήρης και Γιώργος Κοτσιλιάνος/Νίκος Ζουπάνης,θα παίξουν επίσης με Νορβηγούς στην αρχή. Τα ελληνικά δίδυμα θα αντιμετωπίσουν τους Τέργιε Σκάρλουντ/Μάρτιν Σπίναγκρ και Ίβερ Χόρεμ/Γκέιρ Εϊτουν, ενώ στον ίδιο όμιλο έχουν τοποθετηθεί και οι Ρωσία, Ιταλία, Ελβετία, Ουκρανία, Τσεχία και Πορτογαλία.

Από τους δύο ομίλους θα προκριθούν οι ομάδες που θα καταταγούν πρώτες, καθώς κι ο ένας καλύτερος δεύτερος. Οι αγώνες θα κριθούν στις τρεις νίκες. Σε περίπτωση ισοπαλίας ύστερα από τέσσερις αγώνες (2-2) θα διεξάγεται το «χρυσό σετ» των 15 πόντων.