Αθλητικά
Τρίτη, 15 Μαΐου 2012 20:06

Μπάσκετ: Ο Ίβκοβιτς απέδωσε τα εύσημα στους αθλητές του

Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό είναι η απάντηση στις ομάδες που αγοράζουν έτοιμους παίκτες, παραμελώντας να δουλεύουν με νέους αθλητές. Αυτή είναι η εκτίμηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς, όπως την κατέθεσε στην ιστοσελίδα «novosti.rs» που φιλοξένησε συνέντευξη του μεγάλου Σέρβου τεχνικού.

«Αυτό που κατάφερε ο Ολυμπιακός είναι η απάντηση σε όλες τις ομάδες που έχουν παραμελήσει να δουλεύουν με νέους παίκτες και προτιμούν τους Αμερικανούς. Είναι μία απόδειξη ότι στις μεγάλες ομάδες δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ», υπογράμμισε ο κ. Ίβκοβιτς.

Ερωτηθείς σχετικά, πάντως, αρνήθηκε ότι ο εφετινός Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ομάδα που προπόνησε. «Δεν είναι αυτό το καλύτερο δημιούργημά μου», είπε και στη συνέχεια εγκωμίασε τους αθλητές του. «Η πρώτη θέση αξίζει στους παίκτες, που ωρίμασαν τόσο γρήγορα. Σίγουρα, η κατάκτηση της Ευρωλίγκας έρχεται ως επιβράβευση της καλής δουλειάς μου. Μετά από το 1997 ο Ολυμπιακός είχε κι άλλες, πολύ καλύτερες ομάδες, που απλώς δεν κατάφεραν να επαναλάβουν την επιτυχία».