Πολιτική
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012 12:30

Κυρ. Μητσοτάκης: Απαραίτητη η επανένωση της κεντροδεξιάς

Απαραίτητη και συνάμα εφικτή εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι είναι η επανένωση της κεντροδεξιάς ενόψει των επερχόμενων εκλογών. «Μεγάλος αντίπαλος για τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ».

Απαραίτητη και εφικτή εκτίμησε ότι είναι η επανένωση της κεντροδεξιάς ενόψει των επερχόμενων εκλογών, ο βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το θεωρώ απαραίτητο. Και εφικτό. Θα πρέπει όλοι να κάνουν στην άκρη τις προσωπικές τους διαφορές, διότι δε νομίζω ότι υπήρχαν τόσο βαθιές ιδεολογικές διαφορές», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και πρόσθεσε: «Πρέπει να επιστρέψουν στη ΝΔ και στελέχη και κομματικοί συσχετισμοί οι οποίοι στο παρελθόν είχαν διαφοροποιηθεί, αλλά έχουν μια ξεκάθαρη φιλοευρωπαϊκή και φιλελεύθερη ιδεολογική προσέγγιση. Πιστεύω ότι αυτό είναι απαραίτητο και πρέπει να γίνει πολύ σύντομα».

Ερωτηθείς μάλιστα, αν χωρά και ο κ. Καρατζαφέρης, απάντησε: «Γιατί όχι; Θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να χωρέσει και ο κ. Καρατζαφέρης».

Δίνοντας εξάλλου το στίγμα της αντιπαράθεσης εν όψει των νέων βουλευτικών εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι μεγάλος αντίπαλος για τη ΝΔ σε αυτές τις εκλογές είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, «είναι και ιδεολογικός αντίπαλος, γιατί πρεσβεύει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα και είναι και ο μεγάλος αντίπαλος, γιατί στις προηγούμενες εκλογές είναι η αξιωματική αντιπολίτευση...».