Αθλητικά
Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012 20:04

Μπιτς βόλεϊ: Στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά η ελληνική ομάδα

Ύστερα από μια εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση με την Πολωνία, οι ελληνικές γυναικείες ομάδες μπιτς βόλεϊ νίκησαν με 3-2 και προκρίθηκαν στον αυριανό τελικό της ημιτελικής φάσης, στο ευρωπαϊκό προολυμπιακό τουρνουά της Λουκέρνης.

Οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη πέτυχαν δύο νίκες απέναντι στις αντιπάλους τους, αλλά οι Τζοάνα Παπαγεωργίου και Χριστίνα Ρουμπάνη ηττήθηκαν ισάριθμες φορές και οι Ελληνίδες ισοφαρίστηκαν. Στο «χρυσό σετ» οι Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη επικράτησαν με 15-10 των Κολοσίνσκα/Μπρζόστεκ και πανηγύρισαν την πρόκριση στον αυριανό τελικό, με αντίπαλο την Τσεχία, που στο δεύτερο ημιτελικό απέκλεισε την Ιταλία με 3-0.

Η πρόκριση στον τελικό σημαίνει ότι η ελληνική τετράδα, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, βρίσκεται από σήμερα στην τελική φάση του προολυμπιακού τουρνουά (21-24/6), όπου θα κριθούν και τα τελευταία «εισιτήρια» για το Λονδίνο.

Ανεξάρτητα από τα αυριανά αποτελέσματα, η Ελλάδα προκρίνεται ακόμα και ως δεύτερη του Α΄ ομίλου, καθώς οι αυριανές αντίπαλες (Σλούκοβα/Κολόσκοβα, Κλαπάλοβα/Χατζέκοβα) βρίσκονται στη 16άδα της παγκόσμιας κατάταξης και προκρίνονται μέσω της ομαδικής βαθμολογίας. Στους τελικούς βρίσκονται ήδη η διοργανώτρια Ρωσία και οι Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ελβετία.