Πολιτική
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και μόνον το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο νότιο Αιγαίο έως πολύ ισχυροί, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 26 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 28 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και αργότερα στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί μέτιροι, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια του νόμου τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στα ανατολικά τοπικά ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.