Αθλητικά
Κυριακή, 20 Μαΐου 2012 18:04

Euro 2012: Αμφίβολος ο Ροζίτσκι στην Τσεχία

Σε… «αναμμένα κάρβουνα» κάθεται ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Τσεχίας, Μίχαλ Μπίλεκ. Ο "ιθύνων νους" της ομάδας, Τόμας Ροζίτσκι, ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον περονιαίο μυ και θα ενταχθεί αργότερα στην προετοιμασία για το Euro 2012.

Ως εκ τούτου ο Μπίλεκ ενημέρωσε το νεαρό μέσο της Βικτόρια Πλζεν, Βλαντιμίρ Νταρίντα, να βρίσκεται σε ετοιμότητα, ούτως ώστε αν παραστεί ανάγκη να αντικαταστήσει το συμπαίκτη του.

«Ο μυς δεν έχει διαρραγεί, αλλά θα πρέπει να συμβουλευτώ το γιατρό και στη συνέχεια θα ενσωματωθώ κανονικά στην αποστολή» διαβεβαίωσε ο Ροζίτσκι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πριν την αναχώρηση της Τσεχίας για την Αυστρία όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει "πανικός" σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ροζίτσκι. Αν όμως προς το τέλος της εβδομάδας δούμε ότι ο Τόμας δεν είναι ακόμη έτοιμος 100%, τότε στη θέση του θα επιλεγεί ο Νταρίντα», δήλωσε ο Μπίλεκ, που όπως φαίνεται δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία του ποδοσφαιριστή του.

Η Τσεχία, που μετέχει στον Α΄ όμιλο του Euro 2012, θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία στις 8 Ιουνίου, την Ελλάδα στις 12 Ιουνίου και τη διοργανώτρια Πολωνία, στις 16 Ιουνίου.

Πριν από την αναχώρηση για την Πολωνία οι Τσέχοι θα παίξουν φιλικούς αγώνες με το Ισραήλ στις 26 Μαΐου, στο Χάρτμπεργκ της Αυστρίας και την Ουγγαρία, την 1η Ιουνίου στην Πράγα.