Κοινωνία
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012 12:19

Πανελλαδικές: Δυσκόλεψε τους υποψήφιους η Βιολογία

Oμαλά διεξήχθησαν και σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δυσκολότερα από πέρυσι τα μαθηματικά. Αναμενόμενης δυσκολίας Φυσική και Ιστορία. «Παγίδα» σε ένα από τα θέματα της Βιολογίας.

Oμαλά διεξήχθησαν και σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε τέσσερα μαθήματα γενικής παιδείας (Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία, Φυσική και Βιολογία).

Ως μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας από τα περσινά θέματα, χαρακτηρίζει η Μαθηματική Εταιρεία τα θέματα των μαθηματικών. Μεταξύ άλλων παρατηρεί ότι καλύπτεται όλη η ύλη, υπάρχει κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία και ότι η επιτυχής αντιμετώπιση των θεμάτων, απαιτούσε κριτική σκέψη, πολύ καλή προετοιμασία και δυνατότητα συνδυασμού γνώσεων από διαφορετικά κεφάλαια.

Ειδικά για το 4ο θέμα η Μαθηματική Εταιρεία σχολιάζει: «Συνδυάζει όλα τα κεφάλαια της διδακτέας ύλης. Θεωρείται αυξημένων απαιτήσεων. Επισημαίνουμε ότι η γραφική παράσταση της συνάρτησης δεν είναι από τις βασικές που είναι γνωστές από προηγούμενες τάξεις, χωρίς αυτό όμως, να είναι απαραίτητο για τη λύση».

Στη Βιολογία, το θέμα Δ2, που ζητούσε από τους υποψηφίους να προσδιορίσουν εικόνες του νέφους της Αθήνας σε διαφορετικές ώρες της ημέρας κρίνεται από βιολόγους αμφιλεγόμενο και πιθανολογείται ότι μπορεί να δυσκόλεψε πολλούς μαθητές.

Στην Ιστορία και τη Φυσική τα θέματα ήταν αναμενόμενης δυσκολίας και δεν υπήρξαν προβλήματα ή ασάφειες.

Την Παρασκευή οι υποψήφιοι επιστρέφουν στα θρανία διαγωνιζόμενοι στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, δύο κύκλων, αλλά και στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ