Πολιτική
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012 15:01

Συναντήσεις Βενιζέλου με προέδρους σοσιαλιστικών κομμάτων

Συναντήσεις με τους ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ισπανίας , της Ιταλίας και της Γερμανίας είχε στις Βρυξέλλες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι «τώρα μπορούμε να επαναφέρουμε τα σημεία που απέρριψε η τρόικα».

Με τους ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ισπανίας Αλφρέντο Ρουμπαλκάπα, της Ιταλίας Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι και της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Υποδεχόμενος τον πρόεδρο του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζ. Γκάμπριελ, τον ρώτησε ποιες είναι οι εντυπώσεις του από τη συνάντηση που είχε χθες στο Βερολίνο με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα.

Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης του είπε ότι οι συζητήσεις ήταν δύσκολες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι οι δηλώσεις (σσ: του κ. Γκάμπριελ) ήταν σκληρές, αλλά ορθές.

«Οι συζητήσεις που έχω με τους ηγέτες πολλών κομμάτων είναι φιλικές, είναι πρακτικές. Το αυτί τους είναι ανοικτό σε αυτά που λέμε», τόνισε ο κ. Βενιζέλος σε δήλωσή του σχετικά με τις σημερινές του επαφές.

Γνωστοποίησε ότι θα κλείσει τις συναντήσεις του, βλέποντας και το Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Μαρκ Ερό και πως στη σύνοδο των Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος θα παρουσιάσει την πρόταση έξι σημείων του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση των όρων του μνημονίου.

«Τα σημεία που η τρόικα μας απέρριψε, στη σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση που είχαμε, τώρα μπορούμε να τα επαναφέρουμε. Γιατί ξέρουμε ποια είναι τα σημεία αυτά και πώς μπορούν τώρα να πειστούν οι Ευρωπαίοι», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και εκτίμησε ότι εν όψει των εκλογών «όλοι θα είναι πιο ανοικτοί, πιο καλόπιστοι, πιο ορθολογικοί, έτοιμοι να ακούσουν, έτοιμοι να συναποφασίσουν μαζί μας ένα ασφαλές μέλλον, όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ