Αθλητικά
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012 11:58

Α1 Μπάσκετ: ΠΑΟ για την ισοφάριση, Ολυμπιακός για το «διπλό»

Στο ΟΑΚΑ θα μεταφερθεί απόψε η σειρά των τελικών στην Α1, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό (19:00, ΝΕΤ).

Ο δεύτερος αγώνας είναι «χωρίς αύριο» για τους γηπεδούχους, μετά το 78-84 στο ΣΕΦ. Οι «πράσινοι» επιδιώκουν την ισοφάριση για να συνεχίσουν να ελπίζουν, αλλά θα πρέπει να εμφανιστούν πολύ καλύτεροι απ΄ ό,τι την περασμένη Δευτέρα.

Η πειραϊκή ομάδα διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, τα «μωρά του Ίβκοβιτς» έχουν ωριμάσει, η ψυχολογία βρίσκεται στα… ουράνια και η ενέργεια που βγάζουν στο παρκέ «πυρηνική». Αυτονόητο είναι, βεβαίως, ότι αν ο Ολυμπιακός φτάσει απόψε στο 2-0, η υπεράσπιση του τίτλου θα δυσκολέψει πάρα πολύ για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε… εντατικό φροντιστήριο στους παίκτες του τις ημέρες που ακολούθησαν τον πρώτο αγώνα, επισημαίνοντας τα λάθη που έγιναν και ζητώντας καλύτερη άμυνα, έλεγχο των ριμπάουντ και μεγαλύτερη συμμετοχή στην επίθεση.

Στο «αντίπαλο στρατόπεδο», ο Ολυμπιακός θέλει να «σπάσει» την έδρα καθώς αν το πετύχει θα βρεθεί κοντά στον τίτλο, που έχει να έρθει στον Πειραιά εδώ και 15 χρόνια. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πιθανό να ενισχυθούν με τον Εϊσι Λο, ο οποίος έβγαλε μεγάλο μέρος της χθεσινής προπόνησης. Αν όμως ο Αμερικανός γκαρντ δεν είναι απολύτως έτοιμος δεν θα χρησιμοποιηθεί, αφού θα απομένει ακόμη τουλάχιστον ένας αγώνας για να προσφέρει τις υπηρεσίες του.