Αθλητικά
Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 16:25

Εθνική Ομάδα: Κονέ: «Στην Ιταλία με γνωρίζουν, στην Ελλάδα όχι...»

Περισσότερη...αναγνωρισιμότητα έχει στην Ιταλία απ' ότι στην Ελλάδα ο Παναγιώτης Κονέ, όπως δήλωσε ο ίδιος στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο διεθνής μέσος, που προετοιμάζεται με τους υπόλοιπους διεθνείς στο Κιτσμπούελ της Αυστρίας ενόψει του επερχόμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μίλησε στους δημοσιογράφους για τη μέχρι τώρα προετοιμασία της «γαλανόλευκης», αλλά και την παρουσία του στο ιταλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Μπολόνια.

«Δουλεύουμε δυνατά. Προετοιμαζόμαστε για τη συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είμαστε έτοιμοι και πολύ συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε. Ελπίζουμε για το καλύτερο», τόνισε ο Κονέ και συνέχισε: «Το ότι με καλεί ο προπονητής είναι τιμή μου, αλλά στόχος όλων μας είναι η Εθνική ομάδα να πάει καλά. Στόχος μου είναι να συμπεριλαμβάνομαι στην ομάδα αυτή. Το παν είναι η εθνική ομάδα και το βλέπω περισσότερο σαν ομαδικό στόχο».

Για το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν πάντα καλό. Άσχετα με το τι είχε γίνει στο παρελθόν. Είχαν ειπωθεί κάποια πράγματα για κάποιους ποδοσφαιριστές ή για κάποια άτομα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Εγώ είμαι δύο χρόνια στην εθνική ομάδα και νοιώθω πολύ καλά. Χαίρομαι όταν βρίσκομαι εδώ με τα παιδιά αυτά και το περιβάλλον είναι πολύ καλό και πολύ οικογενειακό».

Σχετικά με την παρουσία του στο καμπιονάτο δεν έκρυψε το παράπονό του: «Έχω αλλάξει πολύ. Έχω 62 συμμετοχές τα τελευταία δύο χρόνια που βρίσκομαι στην Ιταλία. Επίσης έχει αλλάξει λίγο και θέση μου. Παίζω σαν εσωτερικό χαφ πλέον. Είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα γιατί έχουμε δει ότι δύσκολά κάποιοι ποδοσφαιριστές έχουν καθιερωθεί. Έχω πάει αρκετά καλά. Είχα βέβαια και έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό. Πιστεύω ότι είμαι καλά, νοιώθω πολύ καλά και το δείχνω στο ιταλικό πρωτάθλημα. Εκεί το γνωρίζουν αυτό. Στην Ελλάδα κάποιοι δεν το γνωρίζουν αυτό».

Διευκρίνισε ότι «...δεν έχω κάνει κανένα παράπονο», ενώ επανέλαβε πως «στόχος μου είναι να πηγαίνει καλά η εθνική ομάδα».