Αθλητικά
Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 09:49

Ολυμπιακός: Συνέχεια στις επιτυχίες θέλει ο Β. Μαρινάκης

Πιο δυνατό και περισσότερο νοικοκυρεμένο θέλει τον Ολυμπιακό της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου ο πρόεδρός του, Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στη γενική συνέλευση των παλαιμάχων του πειραϊκού συλλόγου.

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα μας προσπάθησε να πετύχει τρεις στόχους, να κατακτήσει το Κύπελλο, το πρωτάθλημα και να πραγματοποιήσει μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Πιστεύω ότι πετύχαμε και τους τρεις. Ίσως στην Ευρώπη να θέλαμε κάτι περισσότερο, όμως στις λεπτομέρειες δεν καταφέραμε να πάρουμε μία ακόμη πρόκριση και να συνεχίσουμε ακόμη ψηλότερα», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

Ο ιδιοκτήτης της πειραϊκής ΠΑΕ τοποθέτησε στη συνέχεια τον πήχη ενόψει της νέας περιόδου, οριοθετώντας ως επιτυχία και υποχρέωση τη διατήρηση των εν Ελλάδι κεκτημένων, αλλά και μια καλύτερη πορεία στην Ευρώπη: «Ο στόχος μας είναι ένας: να είναι η ομάδα μας ακόμη πιο δυνατή του χρόνου και να πετύχει σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες θα συμμετέχει. Όχι μόνο στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, αλλά και να πραγματοποιήσει μία ακόμη καλύτερη ευρωπαϊκή παρουσία».

Ακολούθως ο κ. Μαρινάκης εστίασε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι «σε μια τέτοια κατάσταση είναι δύσκολο να σχεδιάσεις το μέλλον. Εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε πρωτίστως να νοικοκυρέψουμε ακόμη περισσότερο το σύλλογό μας, θέλουμε χωρίς σπατάλες και υπερβολές να χτίσουμε ένα σύνολο που θα διατηρήσει τα σκήπτρα στην Ελλάδα και θα κάνει πέντε βήματα παραπάνω στην Ευρώπη».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο πρώτος τη τάξει παράγοντας του Ολυμπιακού απηύθυνε μήνυμα ενότητας και συμπαράταξης προς όλους τους φίλους της «ερυθρόλευκου» συλλόγου: «Είναι δεδομένο ότι στη μεγάλη αυτή προσπάθεια που κάνουμε σας θέλουμε όλους κοντά μας. Θέλουμε το Καραϊσκάκη να παραμείνει μία "καυτή" έδρα, όπως είναι και τώρα, άλλωστε. Γνωρίζετε όλοι ότι ο Ολυμπιακός είναι ενωμένος, ως μία γροθιά. Βλέπετε ότι και με τον Ερασιτέχνη αλλά και με το τμήμα μπάσκετ είμαστε ενωμένοι και πορευόμαστε μαζί, στις επιτυχίες που σημειώνει ο σύλλογός μας».

Εν τω μεταξύ, αργά χθες τη νύχτα γαλλικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα η ηλεκτρονική έκδοση της έγκριτης εφημερίδας «L’ Equipe» ανέφερε ότι ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός της Ιστρ, Κλοντ Ντιελνά, θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό για τα επόμενα τρία χρόνια.