Αθλητικά
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012 11:40

Α1 Μπάσκετ: Στέψη ή παράταση;

Στο ΟΑΚΑ μεταφέρεται απόψε η σειρά των τελικών, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στον τέταρτο αγώνα της σειράς (19:00, ΝΕΤ).

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται με 2-1 στις νίκες και θα επιζητήσουν το τρίτο ροζ φύλο στις αναμετρήσεις με τους «πράσινους», προκειμένου μετά την κορυφή της Ευρώπης να παραλάβουν τα σκήπτρα και στο ελληνικό πρωτάθλημα, ύστερα από 15 χρόνια.

Για το πετύχουν, όμως, θα πρέπει να κοπιάσουν και μάλιστα πολύ, αφού οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έχουν την πείρα και την ικανότητα να αντιστρέψουν την κατάσταση, απέναντι στα «μωρά» του Ίβκοβιτς που βγάζουν μια πρωτοφανή ενέργεια στο παρκέ, ικανή να καταβάλει την αντίσταση οποιουδήποτε αντίπαλου, όπως φάνηκε από τον τελικό της Ευρωλίγκας και ύστερα.

Ο Παναθηναϊκός θα λάβει σημαντική βοήθεια από το κοινό του, που έχει «εξαφανίσει» τα εισιτήρια, αλλά το momentum ευνοεί τον Ολυμπιακό, που δείχνει και είναι πιο φρέσκος, πιο ορεξάτος, πιο «πεινασμένος».

Επιπροσθέτως, η πειραϊκή ομάδα θα ήθελε να πανηγυρίσει τον τίτλο στο «σπίτι» του μεγάλου αντίπαλου, εκεί που μετρά 22 ήττες σε ισάριθμους αγώνες σειράς τελικών.