Αθλητικά
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012 22:37

ΑΕΚ: Αναστολή μέχρι τις 29/06

Η υπόθεση της αδειοδότησης της ΑΕΚ εκδικάστηκε σήμερα από τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, με την ΠΑΕ να ζητάει αναστολή έως τις 29/06.

Εκ μέρους της διοίκησης παραβρέθηκε ο πρόεδρος, Ανδρέας Δημητρέλος, ενώ παρέστη και ο δικηγόρος της Ένωσης Χάρης Γρηγορίου. Οι δύο άνδρες επικαλέστηκαν στην επιτροπή την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα, καθώς και την ακυβερνησία που υπάρχει, επισημαίνοντας ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να βρεθεί υποψήφιος επενδυτής.

Ο κ. Δημητρέλος και ο κ. Γρηγορίου ζήτησαν αναστολή της απόφασης έως τις 29 Ιουνίου, μία ημέρα, δηλαδή, νωρίτερα από την προγραμματισμένη γενική συνέλευση του συλλόγου.

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου οργάνου αναμένεται να εκδοθεί αύριο και θεωρείται πολύ δύσκολο να δοθεί στην ΑΕΚ και νέα παράταση. Στην αγόρευσή του ο Χάρης Γρηγορίου τόνισε χαρακτηριστικά: «Τι διακινδυνεύετε αν μας δώσετε μία αναστολή; Τι θα πάει η ομοσπονδία αν έως τις 29/06 δηλωθεί η ΑΕΚ στην Ευρώπη και έπειτα να τη τιμωρήσει με αποκλεισμό αν δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και δεσμεύσεις της; Αν όμως δεν δώσετε έστω μία ευκαιρία με αναστολή της απόφασης έως τις 29/06 τότε εσείς, η ίδια η ομοσπονδία θα είναι συνένοχη σε μία δολοφονία κατά της ιστορικής αυτής ομάδας».

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημητρέλος, μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ: «Η ΑΕΚ ελπίζει πως η επιτροπή θα αναστείλει έως τα τέλη Ιουνίου την εκτέλεση της απόφασής της, γιατί δεν βλάπτει τα συμφέροντα της ΕΠΟ αυτή η αναστολή. Ο καθένας μπορεί να βάλει 5, 10 ή... 30 εκατ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΚ που βρίσκεται σε εξέλιξη και από εκεί και πέρα η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού θα τον ελέγξει και θα πάρει τις αποφάσεις της», κατέληξε αναφερόμενος ουσιαστικά (και) στο φιάσκο της υπόθεσης Ξενιάδη...