Κόσμος
Δευτέρα, 27 Μαΐου 2002 07:45

Τραγωδία στον ποταμό Αρκάνσας των ΗΠΑ, άγνωστος ο αριθμός των νεκρών

Τρεις νεκρούς ανέσυραν τα συνεργεία διάσωσης πό τα βυθισμένα αυτοκίνητα, που έπεσαν στον ποταμό Αρκάνσας χθες, όταν κατέρρευσε τμήμα της οδικής γέφυρας μετά την πρόσκρουση μίας φορτηγίδας πάνω στα υποστυλώματά της, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να αγνοούνται αρκετοί εγκλωβισμένοι οδηγοί κι επιβάτες. Η αστυνομία τόνισε πως προσπαθεί να διαπιστώσει την ταυτότητα των πρώτων τριών πτωμάτων (δύο γυναίκες κι έναν άντρα) και αναμένεται στις επόμενες ώρες να ανασυρθούν κι άλλα αυτοκίνητα από βάθος 3.5μ.

Η Τροχαία της Οκλαχόμα εκτιμά πως έξι με έντεκα άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι, και πιστεύεται πως είναι νεκροί, μέσα στα αυτοκίνητά τους, που έπεσαν από ύψος 30 μέτρων από την Διαπολιτειακή γέφυρα αριθμός 40, στις 15:45', ώρα Ελλάδος. Περίπου εννέα οχήματα έπεσαν στο νερό μετά την πρόσκρουση σε κάποιο απροστάτευτο τμήμα της γέφυρας μίας άδειας φορτηγίδας, της οποίας ο κυβερνήτης προφανώς υπέστη κάποια αιφνίδια κρίση κι έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα τμήμα του καταστρώματός της, μήκους 150 μέτρων, 60 χιλιόμετρα νοτίως της πόλης Τάλσα.

Τα συνεργεία διάσωσης κατόρθωσαν κι ανέσυραν από το σημείο του δυστυχήματος ένα όχημα, ένα ημιφορτηγάκι, μία τροχοβίλα κι ένα τρέϊλερ με τρία νεκρά άλογα μέσα. Λόγω της κατάρρευσης διακόπηκε η οδική κυκλοφορία στη μεγαλύτερη αρτηρία από ανατολικά προς τα δυτικά των ΗΠΑ, και η ποτάμια κυκλοφορία στην Οκλαχόμα.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Οκλαχόμα, Φρανκ Κίτινγκ, που επισκέφθηκε το σημείο της τραγωδίας, δήλωσε πως είναι ακόμη άγνωστος ο αριθμός των νεκρών.