Αθλητικά
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 19:25

ΕΠΟ: «Παράθυρο» για τις μεταγραφές άφησε ο Πιλάβιος

Μήνυμα...ελπίδας προς τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν έστειλε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ.

Η διαδικασία τα είχε όλα. Εντάσεις και διαμαρτυρίες, «διαρροές» στην ψηφοφορία, υποσχέσεις στον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, αλλά και «μπηχτές» του Σοφοκλή Πιλάβιου προς τα παράπονα των «κύκλων» του Ολυμπιακού για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού.

Ο «ισχυρός άνδρας» της Ομοσπονδίας, που μετά τη σημερινή διαδικασία δεν θα πρέπει να αισθάνεται καθόλου σίγουρος για την επανεκλογή του στις αρχαιρεσίες του ερχόμενου Οκτωβρίου, άφησε ανοικτό το θέμα των μεταγραφών για τις ομάδες που δεν πήραν το «πράσινο φως» από την επιτροπή εφέσεων. Δεσμεύτηκε ακόμη προς τις ομάδες που υποβιβάστηκαν για την εμπλοκή τους στα στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να επανέλθουν στις επαγγελματικές κατηγορίες!

Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι από τη συνέλευση απουσίασαν οι Ενώσεις της Άρτας, της Δράμας, της Ηλείας, της Κέρκυρας, της Πέλλας και της Χαλκιδικής.

Ο εκπρόσωπος της ΕΠΣ Κιλκίς και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας, Βασίλης Χατζηαποστόλου, υποστήριξε ότι «υπάρχει δυσλειτουργία στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, κάτι που έχει να κάνει με δυστοκία λήψης αποφάσεων. Συζητούνται θέματα, υλοποιούνται, αλλά ποτέ δεν καταγράφονται οι αντίθετες απόψεις. Αυτό είναι μειονέκτημα.»

Πολύ πιο επικριτικός ήταν στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, ο οποίος χαρακτήρισε «ανίκανο» τον Σοφοκλή Πιλάβιο: «Δεν ακούσαμε ούτε λέξη για τα στημένα, τα πλαστογραφημένα έγγραφα, τη φράση 'ο φερόμενος αρχηγός της μαφίας έλεγε στον πρόεδρο'. Παίρνατε εντολές από τη φερόμενη μαφία και τον αρχηγό της Αχιλλέα Μπέο. Τα κάνατε ή δεν τα κάνατε; Είναι ψέματα; Στα στημένα ποια τιμωρία είδατε; Είδατε ίση μεταχείριση στις ομάδες; Αυτό που έπαθε ο Ηρακλής το έπαθαν άλλες ομάδες; Έχετε ανάστημα δυσανάλογο με τη διοίκηση σας, κ. Πιλάβιε. Δεν λέω ότι δεν είστε έντιμος, αλλά είστε λίγος και ανίκανος».

Ο κ. Πιλάβιος, στη δευτερολογία του, έβγαλε την είδηση: «Πρέπει να χαμηλώσουν τα κριτήρια αδειοδότησης, τώρα θα είχε πέσει η Ελλάδα αν ίσχυε αυτή η ποινή και αυτό ενδεχομένως να αλλάξει σε κάποιο σημείο», κάτι που ερμηνεύθηκε ως «προάγγελος» της άρσης απαγόρευσης των μεταγραφών, που ισχύει τώρα.

Αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή του υπέρ συγκεκριμένης ομάδας (σ.σ. Παναθηναϊκό) στο θέμα των αδειοδοτήσεων: «Με έχετε για ηλίθιο; Θα κάτσω εγώ να επηρεάσω την επιτροπή για μια ομάδα; Γιατί δεν επηρέασα για άλλες τρεις; Αν επηρεάζω, γιατί να μπει μια και να μην μπουν όλες; Χαζός είμαι; Να περάσουν όλοι. Δεν επηρεάζω κύριοι, δεν μιλάω σε επιτροπές».

Αναφερόμενος στις υποθέσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, υπογράμμισε ότι «έγιναν τεράστια λάθη, κι αυτό πιστεύω ότι πρέπει να αποκατασταθεί. Γίνεται εμβόλιμη συνεδρίαση της ΕΕΑ για να δώσει άδεια στον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, το πιστεύω και έχουν δίκιο. Η λύση πρέπει να είναι νόμιμη, να γίνει αποκατάσταση και θα γίνει όσο περνάει από το χέρι μου».

Στην ψήφιση του διοικητικού απολογισμού οι «διαρροές» ήταν πολλές. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος αποδυναμώθηκε σημαντικά, καθώς στη σχετική διαδικασία τον στήριξαν μόνο 32 Ενώσεις, από τις συνολικά 57. Το γεγονός αυτό έχει μεγάλη σημασία ενόψει των εκλογών του προσεχή Οκτωβρίου, για την ανάδειξη του νέου ΔΣ. Δεκατέσσερις Ενώσεις ψήφισαν «όχι» και οι 9 «παρούσες», ενώ δύο ήταν απούσες.