Αθλητικά
Σάββατο, 02 Ιουνίου 2012 12:00

Α1 Μπάσκετ: Απόψε στέφεται ο πρωταθλητής

Οι τέσσερις αγώνες που προηγήθηκαν μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, πλέον, δεν έχουν σημασία, αφού τα πάντα θα κριθούν σε ένα και μοναδικό παιχνίδι, απόψε.

Στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» (19:00, ΝΕΤ) οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τους «πράσινους» για τον... τελικό γύρο, στον οποίο ο ένας μονομάχος θα πέσει «νοκ άουτ» και ο άλλος θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ενδεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού θα σημάνει την επιστροφή της πειραϊκής ομάδας στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος ύστερα από 15 χρόνια. Σε συνδυασμό με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, μάλιστα, θα αποτελέσει τον ιδανικό επίλογο μιας «ονειρεμένης» αγωνιστικής περιόδου.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός έχει το κίνητρο διατήρησης των κεκτημένων και την επέκταση της κυριαρχίας του εντός των συνόρων κατακτώντας το 33ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, που θα είναι 14ο στα τελευταία 15 χρόνια (10ο συνεχές), αλλά και το όγδοο νταμπλ.

Οι γηπεδούχοι στηρίζουν πολλές από τις ελπίδες τους στο «νόμο του ΣΕΦ», εκεί όπου φέτος σε 28 αγώνες μόνο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφυγε νικήτρια. Αγωνιστικά προβλήματα οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν, οπότε η συνέχεια αναμένεται επί του παρκέ.