Αθλητικά
Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2012 18:21

Euro 2012: Καλό κλίμα και πολλή αισιοδοξία στις τάξεις της Εθνικής

Αισιόξοξοι, ίσως σε βαθμό υπερβολής μάλιστα, εμφανίστηκαν οι Έλληνες διεθνείς (Κώστας Χαλκιάς, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Τζαβέλας) που μίλησαν σήμερα στα ΜΜΕ.

«Πρέπει να επιδείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό σε όλους τους αντίπαλους, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ τεχνικής ηγεσία και ποδοσφαιριστών», υπογράμμισε ο Χαλκιάς και συνέχισε: «Νοιώθουμε ότι όλοι οι Έλληνες θα είναι κοντά μας, όπου και αν βρίσκονται. Προσωπικά, έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στα παιδιά και την εθνική ομάδα».

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ τόνισε επίσης ότι «είναι πολύ μεγάλη επιτυχία η συνέχεια της εθνικής ομάδας, που κατορθώνει να είναι παρούσα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτή η νοοτροπία ξεκίνησε το 2004 και καλλιεργείται εδώ και πολλά χρόνια, ενώ υπάρχει το υλικό για ανάλογη συνέχεια».

Ερωτηθείς για το τί θα συνιστά επιτυχία στην Πολωνία, απάντησε: «Αν πετύχουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση, αυτή θα είναι ακόμη μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την εθνική. Το "κλειδί" για να τα καταφέρουμε θα είναι να εμφανιστούμε όπως πρέπει και να έχουμε τύχη».

Από την πλευρά του, ο Μανιάτης εκτιμά ότι η εθνική ομάδα είναι σχεδόν για τον αγώνα της πρεμιέρας. «Δουλέψαμε πολύ σκληρά στην Αυστρία και είμαστε έτοιμοι. Βελτιωθήκαμε σε κάποιους τομείς που ζήτησε ο κ. Σάντος και ελπίζω την Παρασκευή να βρεθούμε στην καλή ημέρα μας και να ξεκινήσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, που δεν έκρυψε ότι ήλπιζε στην κλήση του από τον Φερνάντο Σάντος: «Το ήθελα πάρα πολύ. Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που έχω λάβει μέρος. Το συναίσθημά μου είναι πολύ θετικό, εξαιτίας και του πολύ καλού κλίματος που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας».

Ο Μανιάτης παραδέχθηκε ότι τα πάντα άλλαξαν γι΄ αυτόν από τον εκτός έδρας αγώνα με τη Μαρσέιγ, για το τσάμπιονς λιγκ, αλλά επισήμανε ότι δούλεψε αρκετά για να φτάσει σ΄ αυτό το σημείο: «Ο αγώνας της Μασσαλίας άλλαξε την επαγγελματική καριέρα μου, αλλά αν δεν συνέχιζα με το ίδιο πάθος, σήμερα δεν θα βρισκόμουν εδώ πέρα».

Πιο "θρασύς" ο Τζαβέλας, δήλωσε ότι «δεν έχουμε να φοβηθούμε την τριάδα της Ντόρτμουντ (Λεβαντόφσκι, Μπλαστζικόφσκι, Πίστσεκ) γιατί εμείς έχουμε πολύ καλύτερους ποδοσφαιριστές. Οι Πολωνοί πρέπει να αναλύσουν εμάς και να έχουν το άγχος. Πρέπει να εμφανιστούμε σκληροί και δυνατοί στη διοργάνωση, αλλά να καταφέρουμε και κάτι περισσότερο στην επίθεση».

Ο ακραίος αμυντικός της Μονακό είπε ακόμη ότι «χωρίς να είμαστε υπερόπτες, μπορούμε να επαναλάβουμε το 2004. Τότε, έβγαινα κάθε μέρα στο δρόμο γιατί οι επιτυχίες ήταν συνεχείς. Στο πρώτο παιχνίδι τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για μας. Είμαστε σε θέση να ξαναχαλάσουμε τη γιορτή της πρεμιέρας στους διοργανωτές».