Αθλητικά
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 18:13

EURO 2012: Aπαντες παρόντες στην Δανία

Μία θέση στο κέντρο της άμυνας προβληματίζει τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Δανίας, Μόρτεν Όλσεν, ενόψει του αγώνα της πρεμιέρας με την Ολλανδία.

Ευχάριστο «πονοκέφαλο» έχει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Δανίας, Μόρτεν Όλσεν, με την πληθώρα επιλογών που έχει στην άμυνα. Ο έμπειρος προπονητής, τρεις ημέρες πριν την επίσημη έναρξη του EURO 2012 (η Δανία αντιμετωπίζει το Σάββατο την Ολλανδία) και δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τον παρτενέρ του Ντάνιελ Αγγερ στο κέντρο της αμυντικής γραμμής.

Ο Σιμόν Κγιάερ και ο Αντρέας Μπγιέλαντ διεκδικούν με τις ίδιες πιθανότητες μία θέση στα στόπερ, με τον δεύτερο να έχει ένα μικρό προβάδισμα μετά την εξαιρετική χρονιά που έκανε με την φανέλα της Νόρτζελαντ.

Ο Μπγιέλαντ είναι μόλις 7 φορές διεθνές, αλλά ήταν βασικός με τη Νόρτζελαντ, η οποία κατάκτησε το πρωτάθλημα Δανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Σαφώς πιο έμπειρος ο Κγιάερ, έχει 24 διεθνείς συμμετοχές και ήταν παρών στο Μουντιάλ του 2010 στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.

«Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι δίπλα μου. Υπάρχει υγιής ανταγωνισμός κι αυτό είναι το σημαντικότερο», σχολίασε στην ιστοσελίδα της UEFA ο Ντάνιελ Αγκερ της Λίβερπουλ, που αποτελεί την πρώτη επιλογή του Μόρτεν Όλσεν στα μετόπισθεν.