Αθλητικά
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 19:04

Euro 2012: Ευελπιστούν οι Τσέχοι παρά τη μέτρια εικόνα των φιλικών

Ο τεχνικός της εθνικής Τσεχίας, Μίχαλ Μπίλεκ, δεν ανησυχεί για το μέλλον της ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, παρά την -επιεικώς- μέτρια εικόνα των Τσέχων στους φιλικούς αγώνες.

Με δηλώσεις του στο σάιτ της UEFA, ο Μπίλεκ παραδέχθηκε ότι η κριτική ήταν δικαιολογημένη. Ο Τσέχος εκλέκτορας θεωρεί τη Ρωσία, την οποία η ομάδα του θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή, ως τη δυνατότερη ομάδα του ομίλου, στον οποίο μετέχει και η εθνική Ελλάδας.

«Είναι πάντα σημαντικό να ξεκινήσεις μια διοργάνωση με το δεξί. Η Τσεχία είναι έτοιμη για το ντεμπούτο της. Αντιμετωπίζουμε την καλύτερη ομάδα του ομίλου, η οποία νίκησε 3-0 την Ιταλία πρόσφατα. Ένα αποτέλεσμα που δημιουργεί μεγάλο σεβασμό, αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου», είπε ο Μπίλεκ.

Η τσεχική ομάδα θα συμμετάσχει για πέμπτη φορά στη διοργάνωση, αλλά ως που θα μπορούσε να φτάσει; «Δεν μας δίνουν πολλές πιθανότητες» παραδέχθηκε ο Μπίλεκ. «Νομίζω όμως ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα για μας, γιατί έχουμε φτιάξει μια καλή ομάδα. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια δημιουργήθηκε μια εξαιρετική χημεία μεταξύ αυτών των παιδιών».

Ο Μπίλεκ αναφέρθηκε και στον Ροζίτσκι, τον οποίο ελπίζει να έχει στη διάθεσή του την Παρασκευή: «Ανησυχήσαμε όταν τραυματίστηκε αλλά η ζημιά δεν ήταν αρκετά σοβαρή για να χάσει τη διοργάνωση. Προπονείται καλά και πιστεύω ότι θα είναι διαθέσιμος την Παρασκευή».