Κόσμος
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 22:27

ΗΠΑ: Σκοτώθηκε ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα

Ο Αμπού Γιαχία αλ Λίμπι, ανώτατος ηγέτης της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκε κατά την επιδρομή ενός αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους Drone στο Πακιστάν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος. Ήταν από τους πιο έμπειρους και ευέλικτους ηγέτες της Αλ Κάιντα ενώ πρόσφατα είχε θεωρηθεί ως το νούμερο 2 στον πυρήνα της οργάνωσης.

Ο Αμπού Γιαχία αλ Λίμπι, ανώτατος ηγέτης της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκε κατά την επιδρομή ενός αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους Drone στο Πακιστάν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Αμπού Γιαχία ήταν ένας από τους πιο έμπειρους και ευέλικτους ηγέτες της Αλ Κάιντα και ότι έπαιξε ένα κρίσιμο ρόλο στον σχεδιασμό των επιθέσεων της οργάνωσης εναντίον της Δύσης,σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ χαρακτήρισε το θάνατο του αναπληρωτή ηγέτη της Αλ Κάιντα ως μεγάλο πλήγμα για την οργάνωση και δήλωσε ότι δεν υπάρχει διάδοχος για να αναλάβει το ρόλο του.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Αμπού Γιαχία είχε πρόσφατα θεωρηθεί ως το νούμερο 2 στον πυρήνα της οργάνωσης Αλ Κάιντα, της οποίας ηγείται ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters