Αθλητικά
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 17:13

Μπάσκετ: Εκτός Eθνικής οι Περπέρογλου, Σχορτσανίτης, Κουφός

Την αποστολή που θα επιδιώξει να πάρει το εισιτήριο για το Λονδίνο ανακοίνωσε σήμερα ο Ηλίας Ζούρος.

Η εθνική ομάδα δεν θα ταξιδέψει πλήρης στη Βενεζουέλα για το προ-ολυμπιακό τουρνουά (2-8 Ιουλίου), καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τους τραυματίες, Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Κώστα Κουφό και Στράτο Περπέρογλου. Επίσης, σε σχέση με την ομάδα του Eurobasketμ της Λιθουανίας, δεν κλήθηκε και ο πλέι μέικερ του Πανιωνίου, Βασίλης Ξανθόπουλος.

Επανέρχονται οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης, που είχαν χάσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011.

Οι παίκτες που κλήθηκαν είναι: Αντώνης Φώτσης, Γιάννης Μπουρούσης (Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο), Νίκος Ζήσης (Σιένα), Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης (Ολυμπιακός), Νικ Καλάθης, Κώστας Καϊμακόγλου, Ίαν Βουγιούκας (Παναθηναϊκός), Κώστας Βασιλειάδης, Δημήτρης Μαυροειδής (Μπιλμπάο), Μάικ Μπράμος (Γκραν Κανάρια).

Η πρώτη συγκέντρωση των διεθνών θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (11/06), ενώ δεν αποκλείεται την ημέρα εκείνη να μην είναι παρών και ο Ηλίας Ζούρος, λόγω υποχρεώσεων με την Αναντολού Εφές στους τελικούς της τουρκικής λίγκας.

Θα γίνουν κάποιες προπονήσεις στο κλειστό του ΟΑΚΑ κι αμέσως μετά η εθνική ομάδα θα μεταβεί στο Κάουνας, όπου στις 16/06 θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία και την επομένη τη Λιθουανία (συμμετέχουν στο προολυμπιακό τουρνουά). Στη Βραζιλία θα βρεθεί μετά η «γαλανόλευκη», όπου στις 26, 27 και 28 Ιουνίου θα συμμετάσχει σε τουρνουά με τις Βραζιλία, Νέα Ζηλανδία και Νιγηρία. Αμέσως μετά, θα μεταβεί στο Καράκας, όπου θα προκύψουν τα τρία τελευταία εισιτήρια για το Λονδίνο. Αντίπαλοι της Ελλάδας στην πρώτη φάση θα είναι η Ιορδανία (2/07) και Πουέρτο Ρίκο (4/07).