Πολιτική
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 07:51

Λ. Κανέλλη: Η κάλπη είναι μπροστά

«Η κάλπη είναι μπροστά και η ιστορία είναι το μεγαλύτερο δικαστήριο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μια ημέρα μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Αντιφασιστικά συλλαλητήρια απόψε σε πόλεις της χώρας.

«Η χώρα έχει εκπαιδευτεί από τη μεταπολίτευση και μετά να δέχεται τέτοια φαινόμενα ως χαρτομαγκιές», δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μια ημέρα μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, η κ. Κανέλλη επισήμανε πως «έχουμε εξοικειωθεί με το τέρας και απλώς χάρη στη σύμπτωση του τέλους μιας εκπομπής τραβήχτηκε η κουρτίνα και φάνηκε το ζονκ». «Θυμηθείτε πόσοι επίχαιραν με κάτι γιαουρτώματα», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι το περιστατικό θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, απάντησε: «Το εύχομαι, το ζητάω, το περιμένω, το προσδοκώ, το ονειρεύομαι». «Αν μπορούσα να προτείνω μια αντίδραση σε αυτό, πέρα από το μαύρο στο μαύρο, είναι η κάλπη είναι μπροστά και η ιστορία είναι το μεγαλύτερο δικαστήριο», πρόσθεσε.

Σε άλλη συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε ότι «η δημοκρατία είναι δύσκολο παιχνίδι», ενώ στο ερώτημα γιατί κάθισε στο ίδιο τραπέζι με εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής απάντησε: «Εγώ αντέχω τη δημοκρατία, άλλοι δεν την αντέχουν».

Την ίδια ώρα και ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το περιστατικό, ασύλληπτος παραμένει ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε χθες ένταλμα σύλληψης μετά τη χειροδικία του κατά της Λιάνας Κανέλλη.

Το αυτόφωρο λήγει σε 48 ώρες, δηλ. το πρωί του Σαββάτου, και εάν μέχρι τότε δεν έχει συλληφθεί, θα ασκηθεί δίωξη εναντίον του για να δικαστεί.

«Η άνανδρη επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής απέναντι σε δύο γυναίκες εκπροσώπους κομμάτων δείχνει ότι το αυγό του φιδιού έσπασε και δαγκώνει», δήλωσε η εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη.

«Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία δεν μπορεί να εφαρμόζει τους κανόνες της για να τους χρησιμοποιούν εκείνοι που θέλουν να την καταλύσουν», επισήμανε και τόνισε ότι «σύντομα τα φαινόμενα αυτά θα πρέπει όχι μόνο να εξαφανιστούν από μία κοινωνία που σέβεται, έχει ιστορία και βλέπει με αισιοδοξία μπροστά το μέλλον».

Σύμφωνα με την κ. Κοντούλη, «πρακτικές σαν αυτές δεν έχουν χώρο στο αύριο. Πρέπει αποφασιστικά να σταματήσουν εδώ και τώρα».

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια απόψε σε πόλεις της χώρας

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια οργανώνονται απόψε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις της χώρας. Με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ Ξανά Φασισμός», οι διοργανωτές ζητούν μεταξύ άλλων να κηρυχθούν άκυροι οι συνδυασμοί της Χρυσής Αυγής για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

«Αυτή η συμμορία δεν μπορεί να πάρει μέρος στις εκλογές. Είναι ώρα να κηρυχτούν άκυροι οι συνδυασμοί των τρομοκρατικών συμμοριών των φασιστών που δεν διστάζουν να γρονθοκοπούν δημόσια στα κανάλια, επικαλούμενοι "βουλευτική ασυλία"», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και ζητείται να προχωρήσει άμεσα η ποινική δίωξη και η τιμωρία του Ηλία Κασιδιάρη «με παύση κάθε ασυλίας την οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται».

Τονίζεται επίσης, ότι «κανένας εργαζόμενος, κανένα σωματείο στα ΜΜΕ δεν μπορεί να επιτρέψει την είσοδο φασιστών σε ραδιοφωνικό η τηλεοπτικό σταθμό η την κάλυψη της δράσης της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής με συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις».