Πολιτική
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 19:08

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει τη χώρα από τη Συνθήκη του Σένγκεν

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του υπόσχονται να κάνουν τη χώρα μαγνήτη λαθρομετανάστευσης νομιμοποιώντας τους παρανόμους και μοιράζοντάς τους ακόμη και επιδόματα ανεργίας, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του υπόσχονται να κάνουν τη χώρα μαγνήτη λαθρομετανάστευσης νομιμοποιώντας τους παρανόμους και μοιράζοντάς τους ακόμη και επιδόματα ανεργίας, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης αναφερόμενος στην απόφαση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ.

Ο κ. Μιχελάκης προειδοποιεί ότι οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των παράνομων μεταναστών απειλούν την ελεύθερη διακίνηση των Ελλήνων εντός της Ε.Ε. και θα βγάλουν τη χώρα από την Συνθήκη του Σένγκεν.

Υπογραμμίζει ότι η ΝΔ «έχει κηρύξει πόλεμο στη λαθρομετανάστευση και δεν θα αφήσει τη χώρα «να γίνει ξέφραγο αμπέλι ούτε να απομονωθεί από τους εταίρους της».

Σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ –η οποία παραπέμπεται για έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- το Συμβούλιο Υπουργών θα μπορεί να αποφασίζει, κατά πλειοψηφία, σε έκτακτες καταστάσεις, το κλείσιμο των συνόρων των χωρών της Συνθήκης του Σένγκεν για 6 έως και 24 μήνες.